detector.media
29.11.2016 09:34
Фейгін вилетів до Парижа по справі Романа Сущенка
Фейгін вилетів до Парижа по справі Романа Сущенка
Марк Фейгін, адвокат затриманого в Росії журналіста «Укрінфому» Романа Сущенка вилетів до Франції, щоб зустрітися з офіційними особами з приводу свого підзахисного

Про це адвокат написав у себе в Twitter.

«Я вилетів до Парижа. Буду зустрічатися з офіційними особами з приводу арешту мого підзахисного українського журналіста Романа Сущенко», – повідомив Фейгін.

Нагадаємо, раніше адвокат анонсував свій візит до Франції та говорив, що добиватиметься офіційних зустрічей у Єлисейському палаці по справі журналіста Сущенка. На всі важливі зустрічі Фейгін планує ходити разом з дружиною його підзахисного - Анжелікою Сущенко. Марк Фейгін вважає, що зараз, аби домагатися звільнення журналіста, необхідно апелювати до Франції, при МЗС якої був акредитований його підзахисний.

Нагадаємо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що журналіста тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві».

Адвокат журналіста Марк Фейгін звертатиметься зі скаргою до Європейського суду. Він вважає, що повернути журналіста до України можна лише завдяки обміну.

27 жовтня, Московський суд відхилив апеляцію на арешт журналіста Романа Сущенка та залишив його за гратами. 

28 листопада Лефортовський суд Росії продовжив арешт Сущенка до 30 січня 2017 року (на два місяці).

Фото: Слово и Дело

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY