detector.media
21.11.2016 14:40
Фейгін: Суд РФ може подовжити арешт Сущенка на чотири місяці
Фейгін: Суд РФ може подовжити арешт Сущенка на чотири місяці
28 листопада слідство у справі журналіста Романа Сущенка подасть в суд документи на продовження його арешту.

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Слідчий Креков сказав, що завтра вранці будуть подані документи до суду на продовження арешту Романа Сущенка. Можу припустити, що вони попросять продовжити арешт на чотири місяці», - сказав інформагентсву адвокат Марк Фейгін.

За його словами, поки що точно невідомо, коли саме відбудеться засідання суду з цього питання.

«Якщо засідання відбудеться на цьому тижні, то я буду на ньому. Якщо ж наступного, коли у мене заплановані важливі поїздки по справі Сущенка (до 28 листопада – Київ, 29 листопада – у Париж. - ред.), то мені допоможуть мої колеги - адвокат Полозов або адвокат Образцова», - додав адвокат.

Нагадаємо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві».

Марк Фейгін звертатиметься зі скаргою до Європейського суду. Адвокат вважає, що повернути журналіста до України можна лише завдяки обміну, і це питання треба порушувати в Мінську, на трьохсторонній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на сході України, яка має відбутися 9 листопада.

27 жовтня, Московський суд відхилив апеляцію на арешт журналіста Романа Сущенка та залишив його за гратами.

Більше за темою читайте тут.

На фото - Роман Сущенко

Фото:РБК-Украина

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY