detector.media
04.11.2016 19:54
Марк Фейгін проводить пікет у Москві на підтримку Романа Сущенка
Марк Фейгін проводить пікет у Москві на підтримку Романа Сущенка
Сьогодні, 4 листопада, біля будівлі ФСБ в Москві адвокат Марк Фейгін проводить одиночний пікет на підтримку свого підзахисного - українського журналіста Романа Сущенка.

Про акцію повідомляється в Тwitter адвоката.

«Тільки що Марк Фейгін встав на підтримку Сущенка біля будівлі ФСБ на Луб'янці. Твіттер ведуть друзі»,  – йдеться у повідомленні.

На плакаті, який тримає Марк Фейгін, написано «Звільніть українського журналіста Сущенка».

Одразу до адвоката підійшли російські поліцейські.

«За ним приїхали. Перевірили документи. Розмірковують», - повідомляється у Тwitter.

Згодом Марк Фейгін написав, що продовжує пікет.

«Це знову я. Все минулося. Зі мною розмовляли поліцейські, оперативники ФСБ, співробітники ДПС. Шкода, Бортников (глава ФСБ. – Ред.) не вийшов. Свободу Роману Сущенку», - написав він.

Нагадаємо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві».

Укрінформ», працівником якого є журналіст, зробив заяву щодо затримання у Москві Романа Сущенка й повідомило, що спільно з дружиною журналіста уклало угоду із адвокатомМарком Фейгіним, який захищатиме українця. 1 жовтня Лефортовський суд Москви заарештував Романа Сущенка на 2 місяці.

Міністерство закордонних справ впершу повідомило, що з’ясовує обставини затримання українського журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка на території Росії, а згодом – що вимагаєвід Росії «невідкладного» його звільнення.

Українські громадські організації вважають, що арешт журналіста інформаційного агентства «Укрінформ» Романа Сущенка в Москві треба розцінювати як наступ на свободу слова та закликають український уряд і міжнародну громадськість захистити українських політв’язнів у Росії та окупованому Криму. В свою чергу, Міжнародна організація «Репортери без кордонів» закликає Росію до «негайного і безумовного» звільнення українського журналіста Романа Сущенка і зняття з нього всіх звинувачень.

Марк Фейгін звертатиметься зі скаргою до Європейського суду. Адвокат вважає, що повернути журналіста до України можна лише завдяки обміну, і це питання треба порушувати в Мінську, на трьохсторонній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на сході України, яка має відбутися 9 листопада.

27 жовтня, Московський суд відхилив апеляцію на арешт журналіста Романа Сущенка та залишив його за гратами.

Більше за темою читайте тут.

На фото - Марк Фейгін

Фото:  Тwitter адвоката

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY