detector.media
29.10.2016 10:50
Роман Сущенко і його адвокат отримали дані експертизи слідчих ФСБ
Роман Сущенко і його адвокат отримали дані експертизи слідчих ФСБ
Марк Фейгін, адвокат затриманого в Москві журналіста «Укрінформу Романа Сущенка, повідомив, що його і його підзахисного ознайомили в Слідчому управлінні ФСБ з висновками експертизи.

Про це він розповів в інтерв'ю «Укрінформу».

«Зараз їду з цієї зустрічі. Істотною новою інформацією поділитися не можу. Ми з Романом писали клопотання щодо різних аспектів самої експертизи. Суто процесуальні деталі. Наше спілкування із цього приводу заздалегідь перенесено на понеділок, але ще можливі уточнення», - сказав Марк Фейгін.

Він нагадав, що в понеділок, 31 жовтня, планує бути в Києві, де обговорюватиме питання, пов'язані зі справою Романа Сущенка. Адвокат не виключає, що в зустрічі у понеділок у Слідчому управлінні ФСБ з приводу експертизи братиме участь його колега.

Раніше Марк Фейгін повідомив, що йому заборонили скористатися послугами фахівців при проведенні експертиз, призначених слідством у справі журналіста. Це рішення він оскаржуватиме.

Нагадаємо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». 

Пан Фейгін звертатиметься зі скаргою до Європейського суду. Адвокат вважає, що повернути журналіста до України можна лише завдяки обміну, і це питання треба порушувати в Мінську, на трьохсторонній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на сході України, яка має відбутися 9 листопада.

Роман Сущенко розраховує на підтримку колег-журналістів.

27 жовтня, Московський суд відхилив апеляцію на арешт журналіста Романа Сущенка та залишив його за гратами.

Як повідомляв Марк Фейгін, засідання проводилося у закритому режимі, оскільки ФСБ вбачає у справі державну таємницю. Захист намагався змінити запобіжний захід з тримання під вартою в СІЗО на інший, наприклад, домашній арешт.

Більше за темою читайте тут.

На фото - Марк Фейгін

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY