detector.media
19.10.2016 09:13
В МЗС Британії говорять про «нелюдську» поведінку Росії і вимагають звільнити Сенцова і Кольченка
В МЗС Британії говорять про «нелюдську» поведінку Росії і вимагають звільнити Сенцова і Кольченка
Глава МЗС Великої Британії Борис Джонсон закликав владу РФ негайно звільнити українських політв'язнів Олега Сенцова та Олександра Кольченка.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням True-News.info.

«Ми дійсно стурбовані кількістю українських громадян, які висловили свою незгоду щодо незаконної анексії Криму і отримали тривалі тюремні ув'язнення, включаючи Сенцова і Кольченка. Ми звертаємося до російської влади з вимогою негайно звільнити їх», - сказав Борис Джонсон у британському парламенті.

Глава британського МЗС також зазначив, що Британія та Росія продовжують співпрацю у деяких важливих напрямках.

У той же час, за його словами, «нелюдська» поведінка Росії в Україні та Сирії є приводом для посилення санкцій, і не тільки у відношенні до бізнесу.

Нагадаємо, 25 серпня 2015 року  Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Українському активісту Олександру Кольченку суд присудив 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заяляє, Росія і Україна продовжують переговори щодо обміну різних кандидатур. Він висловив сподівання, що «спільна робота» ведеться також із повернення в Україну засудженого у Росії Олега Сенцова. За його словами, остаточні рішення з російського боку буде приймати Володимир Путін. Дмитро Пєсков також визнав, що контакти із російською стороною підтримує Віктор Медвечук.

Раніше у Росії заявляли, що остаточне рішення щодо долі Олега Сенцова та інших засуджених прийматимуть федеральні суди РФ.

МЗС України повідомило у відповідь на запит «Детектора медіа», що у РФ не допускають українських консулів до засуджених за сфабрикованими звинуваченнями українських громадян Олега Сенцова і Олександра Кольченка через начебто їх належність до громадянства Росії.

На фото – Борис Джонсон

Фото: uznayvse.ru

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY