detector.media
23.09.2016 18:00
На окупованих територіях повністю відсутня свобода слова – Еміне Джеппар
На окупованих територіях повністю відсутня свобода слова – Еміне Джеппар
22 вересня у Варшаві на засіданні щорічної конференції ОБСЄ з людського виміру перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джеппар розказала про свободу слова в Україні

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Пані Джеппар на засіданні виступила з докладом та висвітлила питання порушення свободи слова на тимчасово окупованій території Криму і тимчасово непідконтрольних територіях Донецької та Луганської областей України.

«На окупованих територіях Криму і Донбасу повністю відсутня свобода слова, свобода ЗМІ та самовираження. Згідно зі статистикою Інституту масової інформації в період з березня 2014 року по вересень 2016 на окупованих територіях було зафіксовано понад 300 випадків порушення свободи слова. Ситуація з медіа, яка зараз склалася на окупованих територіях Криму і Сходу України, характеризується як «інформаційне гетто». Відключені українські телеканали, забезпечено незаконне мовлення місцевих телерадіоорганізацій та ліцензіатів Роскомнадзору», - заявила пані Джеппар.

Під час доповіді вона також повідомила про блокування 60-ти українських сайтів на території півострова.

Нагадаємо, цього року у Варшаві на засіданні щорічної конференції ОБСЄ з людського виміру також виступила представник ОБСЄ з питань ЗМІ Дуня Міятович. Зокрема вона говорила про вплив пропаганди на журналістику,  обмеження свободи слова серед блогерів і жінок-журналісток та нагадала про смерть українських журналістів Георгія Гонгадзе і Павла Шеремета та інші нерозслідувані злочини проти журналістів.

Фото - Юрій Луканов

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY