detector.media
18.08.2016 15:13
Держприкордонслужба засекретила перевірку блогера Юрія Ільченка, який заявляє про втечу з Криму
Держприкордонслужба засекретила перевірку блогера Юрія Ільченка, який заявляє про втечу з Криму
Держприкордонслужба України провела перевірку заяви севастопольця Юрія Ільченка, який стверджує, що втік з окупованого Росією Криму на територію материкової України.

Про це повідомляє видання «Крим.Реалії» з посиланням на речника Держприкордонслужби України Олега Слободяна.

При цьому представник українського прикордонного відомства відмовився прокоментувати результати перевірки.

«Інформацію ми перевіряли. Але повідомити, на жаль, я нічого не можу з цього приводу у зв'язку з обмеженим доступом до службової інформації», – заявив Олег Слободян.

Нагадаємо, Севастопольський Слідчий комітет РФ в окупованому Росією Криму оголосив в розшук місцевого жителя, блогера Юрія Ільченка, який був заарештований ФСБ Росії в липні 2015 року та втік з-під домашнього арешту на материкову Україну.

Як писав «Детектор медіа», блогер Юрій Ільченко заявляє, що його окупаційна російська влада звинувачує в «екстремізмі», і він втік з-під домашнього арешту в Криму.

Про знущання в кримському СІЗО Юрій Ільченко розказав 17 серпня в Києві під час прес-конференції. За його словами, під час утримання в слідчому ізоляторі Сімферополя його били співробітники російських силових відомств і співкамерники з вимогою відмовитися від українського громадянства і визнати себе координатором «Правого сектора» в Севастополі.

За словами пана Ільченка, він був звільнений із СІЗО і переведений на домашній арешт 2 червня. Після цього він вирішив тікати на материкову Україну, щоб уникнути повторного арешту за аналогічними звинуваченнями.

Він стверджує, що втік, зрізавши з ноги браслет для контролю його пересувань, і подолав відстань до адмінкордону з Херсонською областю приблизно за півтори доби. Також пан Ільченко стверджує, що «подолав смугу, обладнану сигналізацією», і, на його думку, заміновану.

Заява про звинувачення Юрія Ільченка в педофілії з'явилося на сайті севастопольського Слідкому 17 серпня. Блогер вважає хворою фантазією звинувачення в педофілії, висунуте проти нього підконтрольним Росії Слідчим комітетом Севастополя.

На фото - Юрій Ільченко

Фото: Інна Анітова, «Крим.Реалії»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY