detector.media
02.06.2016 12:16
Костинський повідомляє про збільшення українського мовлення на окупований Крим
Костинський повідомляє про збільшення українського мовлення на окупований Крим
Член Національної ради України з питань телебаченні і радіомовлення Сергій Костинський заявив, що Україна найближчим часом планує збільшити мовлення на територію окупованого Росією Криму за рахунок введення у дію нової вежі і запуску сигналу з чотирьох пунктів на Херсонщині.

Про це він повідомив у ранковому ефірі радіо «Крим.Реалії», передає видання. 

«Ми будемо тільки нарощувати інформаційний тиск на Крим. Ми будемо забезпечувати доставку сигналу з різних місць, різними способами», – сказав Сергій Костинський.

За його словами, сигнал планують подавати з південної частини Херсонської області, для цього до кінця року у селищі Чонгар буде побудовано нову вежу.

«До кінця року ми плануємо побудувати вежу і запустити сигнал чотирьох радіостанцій. Також Крим буде отримувати сигнал із Генічеська, з Чаплинки, зі Скадовська. Ми працюємо, хочемо, щоб вся територія Херсонської області, все південне прикордоння служило плацдармом для того, щоб вести мовлення на Крим», – наголосив він.

Нагадаємо, 18 лютого Нацрада створила робочу групу з розвитку телерадіомовлення в південних районах Херсонської області та на територію тимчасово окупованого Криму й Севастополя. Робочу групу очолив член Нацради Сергій Костинський.

22 квітня члени робочої групи на черговому засіданні проаналізували ситуацію з мовленням у Херсонській області та вирішили розробити план дій щодо поширення сигналу українських радіостанцій і телеканалів у так званих «білих плямах» – місцях, де покриття сигналом наразі немає.

Також робоча група опрацьовує питання мовлення на окупований Крим з майбутньої 150-метрової телевежі в селищі Чонгар Херсонської області. Крім того у смт Чаплинка на Херонщині буде встановлено новий передавач потужністю 5 кВт замість передавача потужністю 100 Вт. Новий передавач повинен забезпечити покриття українським телемовленням районів області, прилеглих до окупованого Криму.

26 травня український радіосигнал почав надходити на територію окупованого Криму. В АР Крим на частоті 101.4 FM почало мовити «Українське радіо».

Фото: «Укрінформ»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY