detector.media
20.04.2016 18:06
В одного з власників каналу «Інтер» відбувся обшук - посол України в Австрії
В одного з власників каналу «Інтер» відбувся обшук - посол України в Австрії
У будинку українського олігарха, одного з власників медіагрупи «Інтер» Дмитра Фірташа у Відні (Австрія) відбулись обшуки на запит Німеччини.

Про це повідомив у Twitter посол України в Австрії Олександр Щерба.

«У віденському будинку Фірташа пройшли обшуки. Тривали 3 години. Судячи зі всього - нова підозра. Цього разу з Німеччини, а не з США», - написав він.

Нагадаємо, телеканал «Інтер» (ПрАТ «Телеканал «Інтер») розкрив інформацію про свою структуру власності. Згідно оприлюднених на сайті телеканалу документів, його кінцевим бенефіціарним власником станом на 31 грудня 2015 року є Дмитро Фірташ, власниками істотної участі – Валерій Хорошковський, Сергій Льовочкін та Світлана Плужнікова.

Дмитро Фірташ знаходився під арештом з 12 березня 2014 року, коли поліція Австрії затримала його у Відні у зв'язку з розслідуванням Федеральним бюро розслідувань США справи про корупцію індійських чиновників при реалізації інвестиційного проекту в Індії в 2006 році, у якому олігарх нібито брав участь. Йому могло загрожувати від 20 до 50 років тюрми і конфіскація майна.

США видали запит на екстрадицію підозрюваного. Дмитро Фірташ заявив, що дані обвинувачення «абсурдні та безпідставні»,  а запит США на його екстрадицію є політично мотивованим.

21 березня 2014 року земельний суд Відня у кримінальних справах  звільнив під заставу у 125 млн. євро Дмитра Фірташа, затриманого  за запитом ФБР за звинуваченням у хабарництві та організації злочинної групи.

30 квітня 2015 року Земельний суд Відня по кримінальних справах (Австрія) відмовив у запиті Мінюсту США про екстрадицію олігарха Дмитра Фірташа, власника медіагрупи «Інтер».

Фото: Влад Содель, «Апостроф»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY