detector.media
06.07.2015 20:02
Апеляційний суд залишив під вартою Андрія Медведька, підозрюваного у вбивстві Бузини
Апеляційний суд залишив під вартою Андрія Медведька, підозрюваного у вбивстві Бузини

Апеляційний суд Києва залишив в силі рішення суду першої інстанції, який застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для Андрія Медведька, підозрюваного у вбивстві публіциста, екс-шеф-редактора газети «Сегодня»  Олеся Бузини. Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

 

«За результатами судового засідання колегія суддів, підтримавши позицію столичної прокуратури, відмовила стороні захисту у задоволенні апеляції на запобіжний захід підозрюваному», - зазначає прокуратура.

 

В ніч на 19 червня Шевченківський районний суд Києва обрав Андрію Медведьку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком до 14 серпня.

 

Нагадаємо, Сергій Войченко , адвокат Андрія Медведька і Дениса Поліщука, заявляє, що проведена судова молекулярно-генетична експертиза у справі про вбивство публіциста Олеся Бузини не може свідчити про вину підозрюваних у скоєнні даного злочину.

 

Двоє свідків, яких  після засідання Апеляційного суду представили адвокати Дениса Поліщука, заявили, що що підозрювані не схожі на осіб, які були на місті злочину. Анжела Кукла - продавець МАФу по вулиці Дегтярівська, 31, що приблизно в двох хвилинах їзди від будинку Бузини. Другий свідок - власник МАФу Ольга Миколаївна. Обидві запевняють, що чоловіки, які виходили з «Форда», не свожі на підозрюваних Дениса Поліщука та Андрія Медведька.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Дениса Поліщука Апеляційний суд Києва заарештував 2 липня на 60 днів.

 

18 червня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив про розкриття вбивства Олеся Бузини і назвав прізвища двох затриманих, які підозрюються у вбивстві публіциста - Медведько Андрій Олександрович, 27.09.1989 р.н.; Поліщук Денис Валерійович, 14.06.1990 р.н. Пізніше він повідомив про затримання третього підозрюваного. Він також підкреслив, що слідство отримало прямі докази - в тому числі експертизи ДНК з кинутого злочинцями одягу з місця злочину, експертизи слідів в автомобілі, прямі впізнання свідків, матеріали негласного спостереження, яке вели оперативники карного розшуку МВС щодо підозрюваних у злочині.

 

Третього підозрюваного, який був затриманий міліцією 18 червня та ім'я якого не розголошується,відпустили на свободу, оскільки підозри наразі не підтвердилися.

 

Олеся Бузину було вбито 16 квітня близько 13.30 у Києві, у дворі його будинку по вул. Дегтярівській. Очевидці злочину повідомили про двох чоловіків, які здійснивши кілька пострілів, швидко поїхали на машині з іноземними номерами. Міліція заявляла, що Олеся Бузину, за попередніми даними, застрелили з пістолета ТТ і було сім свідків вбивства. Головне управління Міністерства внутрішніх справ у Києві вважало основною версією вбивства журналіста Олеся Бузини його професійну діяльність.

 

Олесь Бузина був відомий своїми провокативно українофобськими заявами у ЗМІ та публічними скандалами. Був кандидатом у народні депутати України по мажоритарному київському міському виборчому округу № 223 від партії «Русский блок». З червня 2006 року він співпрацював з видавничим домом Ріната Ахметова «Сьогодні Мультімедіа» - працював спеціальним кореспондентом газети «Сегодня». 13 січня був призначений шеф-редактором газети «Сегодня», але на початку березня звільнився, сам пан Бузина заявив, що пішов з посади через «цензуру» і заборону брати участь у шоу.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY