detector.media
24.06.2015 23:07
Олександр Денисов і Степан Щербачов прокоментували скарги на показ футболу виключно на платних каналах Ахметова
Олександр Денисов і Степан Щербачов прокоментували скарги на показ футболу виключно на платних каналах Ахметова

Директор спортивних каналів медіахолдингу «Медіа Група Україна» Олександр Денисов вбачає більше плюсів, ніж мінусів у тому, що матчі Ліги чемпіонів і Ліги Європи будуть транслюватися на закритих платних каналах «Футбол 1» і «Футбол 2». Йому опонує керівник управління спортивних проектів групи «1+1 медіа» Степан Щербачов, який вважає, що більшість телеглядачів через це втратять доступ до футбольних трансляцій.

 

В інтерв'ю сайту «Футбол 24» Олександр Денисов прокоментував скарги частини українських уболівальників з приводу того, що вони не побачать Лігу чемпіонів, Лігу Європи, свої улюблені клуби на загальнодоступних каналах з огляду на те, що правами на трансляції цих єврокубків на наступні три роки володіє «Медіа Група Україна».

 

«Футбольні трансляції - дороге задоволення. І в повному обсязі їх показати може тільки спеціалізований, футбольний канал, яким ми і є, - зазначив пан Денисов. - Ми провели в 2015 році велике дослідження футбольних уболівальників України, було опитано 3000 любителів футболу по всій країні. І ми точно знаємо, що вболівальники раді, що футбол більше не будуть показувати в форматі 4:3. Крім того, вболівальники раді, що нарешті Лігу чемпіонів і Лігу Європи будуть коментувати наші коментатори, що нарешті всі матчі можна буде дивитися в HD-якості. Тому питання - як на це подивитися. Ось все, що я перерахував - це ж плюс? Якщо ми показували, припустимо, в ексклюзиві на «Футбол 1» / «Футбол 2» півфінал Ліги чемпіонів - хтось його не подивився? Всі обговорювали «Барселону», всі без винятку його дивилися».

 

Він запевнив, що частина матчів Ліги чемпіонів і Ліги Європи за участі українських клубів буде транслюватися на ефірному телеканалі «Україна»: «А якщо говорити про конфігурації показу, то у нас є, безумовно, зобов'язання, зокрема перед спонсорами УЄФА - частина матчів буде показувати на ефірному каналі «Україна». Телеканал «Україна», дійсно канал ефірний, який у першій п'ятірці і займає на сьогоднішній день перше місце в рейтингах, тобто це потужний канал, в якому зокрема був зацікавлений і УЄФА. Тому матчі українських клубів будуть показуватися на каналі «Україна». Ці ж матчі будуть показуватися і на каналах «Футбол 1» / «Футбол 2»».

 

У тому ж інтерв'ю пан Денисов згадав і про телеканал «2+2», який у попередні сезони також транслював матчі Ліги чемпіонів і Ліги Європи, оскільки «1+1 медіа» володіла половиною прав, але програла тендер УЄФА на наступні три роки: «От якщо взяти дані цих досліджень (дослідження УЄФА українського телевізійного ринку. - ТК) на прикладі Ліги Європи, то для каналів «Футбол 1» / «Футбол 2» Ліга Європи не була першорядним продуктом. А якщо взяти канал «2+2», то це був для них найважливіший продукт. Про що це говорить: про те, що, якщо назвати речі своїми іменами, виходить, що прибери Лігу Європи - і на «2+2» дивитися нічого. А з каналів «Футбол 1» / «Футбол 2» прибери Лігу Європи - там буде англійська Прем'єр-ліга, міжнародні турніри, матчі збірних і багато іншого».

 

На слова пана Денисова відреагував Степан Щербачов, чий коментар поширила прес-служба «1+1 медіа»: «Прочитав ось радість колеги з приводу того, мовляв, як добре, що у відкритому доступі на «2+2» футболу більше не буде, що тепер весь футбол буде на телеканалах «Футбол 1» і «Футбол 2». Але він не згадав, що його радість не зможуть розділити мільйони українців, оскільки канали є зашифрованими. Тепер більшість українців не зможуть подивитися найкращі матчі Ліги Європи і Ліги чемпіонів, оскільки вони будуть транслюватися в закритому доступі на платній основі. І під час війни група Ріната Ахметова продовжує свою політику, позбавляючи більшість українців можливості дивитися футбол, у тому числі воїнів у зоні АТО».

 

Нагадаємо, що «Медіа Група Україна» належить Рінату Ахметову, який володіє футбольним клубом «Шахтар». «1+1 медіа» належить Ігорю Коломойському, який володіє футбольним клубом «Дніпро».

 

Як писала «Детектор медіа», у вересні 2014 року медіахолдинг «Медіа Група Україна» виграв тендер УЄФА на трансляцію матчів Ліги чемпіонів та Ліги Європи на 2015-2018 роки. Попередні три роки матчі цих єврокубків транслювали паритетно «Медіа Група Україна» та «1+1 медіа».

 

А навесні 2013 року «Медіа Група Україна» придбала права на трансляцію кваліфікаційних матчів збірної України на Чемпіонат Європи-2016 у Франції і Чемпіонат світу-2018 у Росії. Після цього медіахолдинг також виграв тендер на трансляцію матчів фінальної частини «Євро-2016».

 

Також «Медіа Група Україна» має угоди про трансляцію матчів української Прем'єр-ліги із сімома командами з 14 та розраховує збільшити їхню кількіст щонайменше до дев'яти.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY