detector.media
18.06.2015 17:49
Одна радіостанція кримськотатарського медіахолдингу ATR мовить в інтернеті, другу сподіваються відновити
Одна радіостанція кримськотатарського медіахолдингу ATR мовить в інтернеті, другу сподіваються відновити

Радіостанція Meydan («Мейдан») кримськотатарського медіахолдингу ATR  почала мовити в інтернеті через супутник, а радіо «Лідер» наразі закрите. Про це власник компанії ATR Group Ленур Іслямов повідомив у відповідь на запитання «Детектор медіа» в ході прес-конференції про відновлення роботи каналу ATR з Києва 18 червня.

 

Нагадаємо, 1 квітня припинили роботу мовники холдингу - канал ATR і дитячий телеканал Lale («Ляле»), радіостанції Meydan («Мейдан») і «Лідер». Вони змушені були припинити свою діяльність, оскільки жодне з цих медіа не змогло перереєструватися в окупованому Росією Криму за російським законодавством. Роскомнагляд тричі повертав їм документи без розгляду, щоразу знаходячи в них нові «помилки».

 

Від сьогодні, 18 червня, телеканали ATR і Lale відновлюють мовлення на півострів з Києва - до столиці переїхала частина редакції каналів.

 

Пан Іслямов повідомив, що поки російськомовна радіостанція «Лідер» не працює.

 

«Там працювали росіяни, які патріотично поставилися до зміни влади в Криму. Ми ніяк не впливали на їх редакційну політику, вони так і висловлювалися в ефірі. Але в результаті ця ситуація по ним найбільше вдарила. Виявилося, що їм було тяжче сприйняти цей удар (припинення мовлення), ніж кримським татарам», - розповів власник.

 

Ленур Іслямов також додав, що керівництво медіахолдингу буде працювати над відновленням роботи радіо «Лідер».

 

Як повідомила «Детектор медіа» заступник генерального директора ATR з інформаційної політики Ліля Буджурова, із травня відновила роботу інформаційна редакція ATR. Нові сюжети планувалося публікувати на сайті каналу. Також канал відкрив офіційний YouТube-канал з документалістикою.

 

Тим часом так званий «прем'єр-міністр» Криму Сергій Аксьонов підписав указ про створення «Суспільної кримськотатарської телерадіокомпанії», на діяльність якої планується виділити більше 177 млн. руб. (близько 79 млн грн) з федерального бюджету Росії. 27 квітня стало відомо, що новий провладний кримськотатарський телеканал у Криму називатиметься «Міллет», радіо - «Ветан». Повідомлялося, що окупаційна влада Криму планує запустити телерадіокомпанію до вересня. 

 

Керівництво кримськотатарського медіахолдингу ATR наразі не планує звертатися в міжнародні судові інстанції з позовами через завдані збитки у зв'язку з відмовою окупаційної російської влади зареєструвати  ЗМІ холдингу згідно законодавства РФ і, відповідно, втрату аудиторії в анексованому Криму.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY