detector.media
03.06.2015 20:03
Київська міськрада обіцяє, що покази МКФ «Молодість» відбудуться у «Жовтні»
Київська міськрада обіцяє, що покази МКФ «Молодість» відбудуться у «Жовтні»

Реконструкція кінотеатру «Жовтень» завершиться до кінця жовтня, і покази київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» можуть відбутися у відновленому закладі, що постраждав від пожежі восени 2014 року. Про це повідомляє «Українська правда» прес-служба з посиланням на секретаря міськради Олексія Резнікова, який 3 червня перевірив хід виконання робіт.  

 

«Мета нашого сьогоднішнього візиту - перевірити хід робіт. І хочу сказати, що я приємно вражений тим, що побачив і почув від фахівців. Я певен, що вже в жовтні ми зайдемо в гості до нашого улюбленого кінотеатру, і фестиваль "Молодість" (24 жовтня-1 листопада) пройде в оновленому приміщенні», - зазначив Олексій Резніков.

 

Він нагадав, що на сьогодні на проведення робіт з реконструкції кінотеатру виділено 12 млн. грн. «Це перший так званий транш. Загальна сума кошторису складає 53 мільйони гривень. Це бюджетні кошти і найближчим часом будуть внесені зміни в бюджет міста, аби зробити внутрішньо бюджетний перерозподіл коштів задля фінансування реконструкції», - додав секретар міськради.

 

У свою чергу директор КП «Житлоінвестбуд-УКБ» В'ячеслав Непоп повідомив, що до кінця липня буде покладено покрівлю.  Раніше підприємство заявляло, що має намір вести в експлуатацію кінотеатр «Жовтень» 25 жовтня. Після відновлення комплекс матиме два поверхи, як і до пожежі. Загальна площа будинку становитиме 2887,40 кв.м, корисна площа кінотеатру - 2547,60 кв.м. У кінотеатрі збережуться два кінозали, чотири відеозали, кафе на 35 місць, конференц-зала (54 кв.м), приміщення загального користування.  Кінотеатр розрахований на 761 місце. 

 

Нагадаємо, у травні у Київській міській держадміністрації (КМДА) було затверджено проект реконструкції будівлі кінотеатру «Жовтень».

 

Розпорядження Київміськдержадміністрації про реконструкцію будівлі «Жовтня» міський голова Віталій Кличко підписав у січні нинішнього року.  Замовником проектування та реконструкції будівлі кінотеатру визначено підприємство з питань будівництва житлових будинків «Житлоінвестбуд-УКБ».

 

Будівля кінотеатру «Жовтень» згоріла внаслідок підпалу в ніч з 29 на 30 жовтня 2014 року. Кінотеатр зазнав серйозних руйнувань - збитки від пожежі орієнтовно становлять 7 млн грн.

 

«Детектор медіа»

Фото прес-служби «Житлоінвестбуд-УКБ»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY