detector.media
11.01.2015 15:58
Перший національний розпочинає пряму трансляцію Маршу єдності в Парижі
Перший національний розпочинає пряму трансляцію Маршу єдності в Парижі

Перший національний з 16:05 розпочинає пряму трансляцію Маршу єдності в Парижі.

Інтернет-трансляцію ведуть Радіо Свобода, ВВС, УНІАН.

 

Нагадаємо, часть у акції візьмуть європейські лідери, в числі яких і Президент Петро Порошенко, який уже прибув до столиці Франції. Долучиться до Маршу й Росіz в особі міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова. Також очікуються канцлер Німеччини Ангела Меркель, прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон, прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці, прем'єр-міністр Латвії Лаймдота Страуюма, прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой, прем'єр-міністр Норвегії Ерна Солберг, прем'єр-міністр Швеції Стефан Левен.

Представники французькимх органів безпеки пообіцяли вжити всіх необхідних заходів задля мирного мітингу.

10 січня, за даними поліції, близько 700 тисяч людей у всій Франції  взяли участь у жалобних маршах на знак пам'яті за жертвами насильства цього тижня.

 

Як писала «Детектор медіа», 7 січня у центрі Парижа терористи з Аль-Каїди увірвалися до редакції сатиричного журналу Charlie Hebdo. Напад стався за день після того, як журналісти опублікували в Twitter журналу карикатуру на лідера радикального угруповання «Ісламська держава» Абу Бакра аль-Багдаді, що супроводжується підписом «З найкращими побажаннями, до речі». Терористи розстріляли 12 людей, двоє з яких - поліцейські. Ще 11 отримали поранення.

 

Серед загиблих у Charlie Hebdo - відомі французькі карикатуристи: Жан Кабю, відомий карикатурист, мультиплікатор і актор коміксів, ветеран карикатуристики Жорж Волинські і Бернар Вельяк, відомий під псевдонімом Тінью.

 

Інцидент у редакції спричинив теракти у Франції. Зокрема, 8 січня двоє представників Аль Аль-Каїди захопили заруників у крамниці кошерних продуктів та вимагали звільнити двох нападників на Charlie Hebdo, яких на той час заблокувала поліція. Під час операції поліції трьох із цих терористів було вбито, одна з них втекла.

 

Фото CNN

 

Підозрюваних у розстрілі 12-тьої осіб у Charlie Hebdo братів Саїда та Шеріфа Куаші було ліквідовано під час спецоперації у типографії містечка Даммартен-ан-Гоель.

 

Амеда Кулібалі було вбито в кошерному магазині Парижа, але перед цим він устих розстріляти чоритьох заручників. Його спільниці 26-річній Айят Бумадьєн вдалося втекти. Її оголошено в розшук.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://1tv.com.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY