detector.media
15.12.2014 22:07
У Чернівцях суд відмовив у задоволенні позову екс-майданівця проти журналістів на 2 млн грн
У Чернівцях суд відмовив у задоволенні позову екс-майданівця проти журналістів на 2 млн грн

12 грудня Першотравневий районний суд міста Чернівці під головуванням судді Олександра Войтуна відмовив у задоволенні позовних вимог громадському діячу Володимиру Вакарюку, який позивався проти активістів, журналістів сайтів «Час», «БукІнфо», «БукНьюз», «Майдан» щодо захисту честі та гідності та вимагав виплатити йому компенсацію у загальному розмірі 2 мільйони гривень. Про це повідомляє Інституту масової інформації.

 

За даними власного регіонального кореспондента ІМІ, суд, заслухавши доводи всіх сторін, відмовив позивачу в задоволенні позовних вимог.

 

Справа слухалася майже півроку. Відбулося 18 судових засідань. Заслухано безліч клопотань, свідків сторін. Журналістів захищали юристи Незалежної медіа-профспілки України та Інституту розвитку регіональної преси.

 

 

 

 

Нагадаємо, в червні Володимир Вакарюк подав позов проти місцевих видань - газети «Час», інтернет-видань «БукІнфо», BukNews і незалежного журналіста і правозахисника Геннадія Гекова на загальну суму 1 млн грн. Чернівецькі ЗМІ процитували заяву заступника голови місцевої Народної самооборони Івана Молодого, який на прес-конференції повідомив, що проти пана Вакарюка начебто відкрито кримінальну справу.

 

Пізніше Володимир Вакарюк відмовився від грошової компенсації і заявив, що вимагає лише спростування матеріалів у ЗМІ, на низку з яких він також подав заяву до міліції. Він заявив, що не вважає своїх відповідачів журналістами та звинуватив їх у здійсненні господарської діяльності без сплати податків та поширенні недостовірної інформації.

 

15 вересня Володимир Вакарюк висунув чернівецьким ЗМІ нові вимоги - сплатити йому грошову компенсацію в розмірі 2 млн грн замість попередньої суми у 1 млн грн. У позовній заяві збільшення суми вдвічі він пояснив тим, що йому стали відомі інші власники веб-сайтів, на яких була начебто розміщена неправдива інформація про нього.

 

«Детектор медіа»

Відео - ІМІ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY