detector.media
04.12.2014 09:43
Кабмін заснував премію для підтримки родини незаконно арештованого у Росії Олега Сенцова
Кабмін заснував премію для підтримки родини незаконно арештованого у Росії Олега Сенцова

Кабінет Міністрів України заснував щомісячну премію для українського режисера Олега Сенцова, якого з травня утримують у Росії під вартою за звинуваченням у тероризмі. Про це повідомляє «Українська правда», посилаючись на постанову уряду №692 від 12 листопада.

 

У постанові зазначається, що кошти будуть перераховуватися сім'ї режиссера до 2016 року.

 

Премія становитиме п'ять мінімальних зарплат (мінімальна зарплата становить 1218 гривень).

 

Як відомо, у листопаді міністри уряду вирішили перерахувати свою місячну заробітну плату сім'ї незаконно арештованого у Росії українського режисера Олега Сенцова.

 

Нагадаємо, 24 жовтня Московський міський суд відхилив апеляційну скаргу захисту щодо скасування рішення про продовження арешту українського кінорежисера Олега Сенцова, якого тримають у СІЗО у Москві за звинуваченням у тероризмі.

 

Як писала «Детектор медіа», 8 жовтня  Слідчий комітет РФ відмовився порушувати справу про катування ув'язненого режисера Олега Сенцова під час арешту у Криму.

 

Російська ФСБ затримала Олега Сенцова  у ніч на 11 травня в місті Сімферополі (Крим). Після цього він був етапований з Криму російськими спецслужбами до слідчого ізолятора «Лефортово» у Москві, відомої закритим режимом. ФСБ звинуватила Олега Сенцова в керуванні підготовкою терористичного акту, під час якого начебто мали бути підірвані пам'ятник Леніну в Сімферополі, меморіал Вічного вогню та офіси кримських проросійських організацій.

 

8 серпня Московський міський суд визнав законним продовження до 11 жовтня арешту українського режисера Олега Сенцова, затриманого ФСБ РФ в Криму за обвинуваченням у підготовці терактів. 29 вересня Лефортівський районний суд Москви продовжив до 11 січня 2015 року термін утримання під вартою для українського режисера Олега Сенцова, якого слідство у РФ звинувачує в підготовці терактів у Криму.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY