detector.media
03.11.2014 15:31
Двох підозрюваних у підпалі кінотеатру «Жовтень» посадили під домашній арешт
Двох підозрюваних у підпалі кінотеатру «Жовтень» посадили під домашній арешт

Подільський районний суд міста Києва обрав домашній арешт як запобіжний захід для двох підозрюваних у підпалі столичного кінотеатру «Жовтень». Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

 

За рішенням суду заарештовані (двоє студентів одного з київських вищих навчальних закладів 20-ти та 24-х років) повинні перебувати під домашнім арештом з 20:30 вечора до 12:30 дня.

 

Нагадаємо, 29 жовтня увечері, під час сеансу фільму «Літні ночі» з програми Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» Sunny Bunny (програма фільмів про ЛГБТ) невідомі підпалили зал «Гегемон» кінотеатру «Жовтень». Відбулася евакуація глядачів, жертв немає, але кінотеатр зазнав серйозних руйнувань - збитки від пожежі орієнтовно становлять 7 млн грн.

 

За фактом пожежі було розпочато кримінальне провадження, досудове розслідування у якому триває.

 

1 листопада міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що міліція затримала двох підозрюваних у підпалі кінотеатру «Жовтень». За його словами, підозрювані - студенті вузу і його безробітний приятель - зізнались у скоєнні злочину.

 

Пізніше радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко повідомив, що затримані за підозрою у підпалі київського кінотеатру «Жовтень» 29 жовтня почали співпрацювати зі слідством і розкрили мотиви свого вчинку. За його словами, резонансна справа з підпалу кінотеатру «Жовтень» розкрита. Підозрювані заявили, що своїми діями вони прагнули зірвати показ фільму з ЛГБТ-тематики.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY