Жаба підкрадається, гадюка ховається. Гордон помстився за маму і зробив розслідування про Петрова та Іванова

Жаба підкрадається, гадюка ховається. Гордон помстився за маму і зробив розслідування про Петрова та Іванова

В принципі, ми в цій справі були б повністю на боці Гордона. Якби не кілька «але».
Жаба підкрадається, гадюка ховається. Гордон помстився за маму і зробив розслідування про Петрова та Іванова
Жаба підкрадається, гадюка ховається. Гордон помстився за маму і зробив розслідування про Петрова та Іванова
29 Лют 2024
0
13807

Взагалі ми з вами знаємо Дмитра Гордона як людину дуже самоіронічну. Всі закиди, критику та насмішки на свою адресу він зазвичай перетворював на меми. До речі, таку ж стратегію часто використовував і Олексій Арестович. Хоча, треба сказати, ображався значно частіше, ніж Гордон. 

Ну а пан Дмитро — чоловік веселий і вже встиг наробити купу мерчу за мотивами всіх можливих глузувань.

 

Але не цього разу. Справа в тім, що Володимир Петров у своїй програмці на ютуб-каналі «Ісландія», обговорюючи Гордона з колегою Сергієм Івановим, припустився фатальної помилки — почав плести свої звичні придуркуваті образи на адресу матері ведучого, Міни Давидівни, якої не стало ще у 2018 році. Не буду переказувати весь цей треш, але, як ви знаєте, у Петрова явно якісь хворі фантазії на тему сексу. Дружина Гордона Алєся Бацман запостила уривок з програми блогерів, у якій Петров каже таке: «Це — чорна магія. Гордон винайняв чорних магів, яких у нього повно, вони воскресили його маму, яка тепер кожного тижня буде ломитись до нас в хату і вимагатиме відсмоктати у нас». 

Щоб ви розуміли, це ще лайтові штуки — до подальших фантазій Петров долучив ще і батька Дмитра. Тому у вересні минулого року шоумен накатав гнівний анонс про те, що так цього не залишить: «Вимагати якихось вибачень від цих неповноцінних тварюк Петрова та Іванова я не збираюся. Я можу сказати одне: життя цих покидьків із цього дня стане нестерпним…. Офіційно заявляю: я докладу усіх зусиль, аби вас покарати. Покарати публічно та максимально жорстко»

І ось, зустрічайте. Дмитро Гордон викотив на своєму ютубі майже чотиригодинне відео, яке сам називає розслідуванням. Хоча до цього є питання, адже в багатьох моментах автор щось стверджує абсолютно бездоказово. А ще він подзвонив до матері Петрова. 

У різних коментарях це розслідування вже встигли назвати типовим жабогадюкінгом. Бо до самого Гордона також є мільйон запитань. Від абсолютно сервільних інтерв’ю часто з одіозними персонажами і до різноманітних чаклунів і пірамідок, які він рекламував у своєму виданні. Маю, до речі, досвід покупки пірамідки. Колись давно, у році 2004, моя тітка, вже доволі хвора жінка, піддалася навіюванням і попросила мене взяти їй цю штуку. Вона тоді продавалася лише в кількох містах, зокрема і в Запоріжжі, де я навчалася. У магазині (точніше підвалі), в якому продавали цю чудасію, було повно літніх людей. Для тих, у кого взагалі було скрутно з грошима, вигадали акцію: можна було «полікуватися», сидячи біля пірамідки, просто у підвалі. 

 

Тітка була дуже рада. Більше про Гордона та його діяльність можна прочитати в нашому матеріалі. 

Але до панів Петрова та Іванова питань в рази більше. Особливо до Петрова. Раніше ми вже писали про нього великий матеріал, у якому згадали і про брудні політтехнології проти опозиції за часів Януковича, і «мочилово» опонента проросійського кандидата до Верховної Ради Ігоря Маркова — Олексія Гончаренка. А також про нападки на медійників і численні скандали, які він влаштовував, щоб очорнити різних політиків.

Один з останніх скандалів, пов’язаних із цими двома, — їхні нападки на зовнішність журналістки та блогерки Аліни Доротюк і співачки Альони Альони. Тоді дівчата не забарилися з відповіддю і мали неймовірну підтримку. Ну а ті люди, котрі з якихось причин не знали бекграунду Петрова та Іванова і вважали їх полум’яними патріотами, почали щось підозрювати. 

Але повернімося до Гордона. Три години його відео присвячені Петрову, і одна — Іванову. На самому початку ведучий традиційно відсипає собі дифірамбів. «Довгий час я послідовно борюся з російським фашизмом, нацистською Росією та її фюрером Путіним… Зрозуміло, що всі ці роки оскаженіла Росія через свою агентуру, зокрема в інформаційному полі, намагалася мене зганьбити, оббрехати, підірвати мій авторитет. Ще б пак, моя боротьба з російським фашизмом робить цій недокраїні боляче. Адже ніхто більше в інформаційній сфері не здатен достукатися до такої величезної аудиторії». Свої майданчики він називає медіаімперією. 

 

Взагалі, пан Дмитро цілком міг би зробити з цього ролика мінісеріал, але великі, епічні форми завжди були його фішкою. Тому — цілих чотири години, які вже зібрали більше 300 тисяч переглядів. Однак у цьому довжелезному відео нової інформації майже немає, він просто зібрав усе те, що й до цього вже гуляло на багатьох майданчиках. Просто нині це все можна структуровано подивитися в одному місці. Тому Іллі Полудьонного з його сенсаційним розслідуванням з пана Дмитра не вийшло. 

Гордон згадує Яценюка, якому Олексій Дурнєв за дорученням Петрова носив моркву, а той у відповідь погрожував запхати овоч у дупу самому Дурнєву. Скандал з «педофілами в “Артеку”», коли в цьому злочині звинуватили трьох нардепів від партії «Батьківщина». Їх виправдали, але репутація та життя чоловіків була практично знищена. 

Провокації на мітингу «Вставай, Україно!» проти Януковича у 2013 році, одним з учасників яких був Вадим Тітушко. Також є розповідь про так званий «Tinder-скандал» у 2018-му, коли студентка звинуватила заступника начальника одного з відділів Національної поліції в домаганнях та погрозах. Згодом вона перепросила і розповіла, що просто передала свій акаунт у користування, написала заяву, але їй за це не заплатили. Володимира Петрова і його колегу Олександра Барабошка затримали. Другий опинився в СІЗО, перший — під домашнім арештом. Цією справою, як стверджується, обох можуть досі тримати самі знаєте за що.

Також Гордон з відеодоказами демонструє проросійські висловлювання Петрова, його симпатію до Путіна, твердження, що українські війська обстрілюють мирних людей на Донбасі, називавання російсько-української війни громадянською. Розповідає про його зв’язки з ідеологами російського нацизму Дмитром Куликовим та Тимофієм Сергейцевим. Останній у квітні 2022 року написав відому статтю «Що Росія має зробити з Україною», в якій стверджує, що проти населення України треба вчиняти терор, знищити владу, заборонити саму назву країни та інтегрувати її в «російську цивілізацію».  

Гордон стверджує, що Петров уже давно наговорив на державну зраду і ним має займатися СБУ. Про Іванова розповідь значно коротша. Пан Дмитро розповідає, що це син Володимира Іванова, соратника регіонала та ексголови Луганської обласної державної адміністрації часів президентства Віктора Януковича Олександра Єфремова. Переважно ведучий концентрується на приниженнях Іванова, розповідає, що, за його інформацією, того називали «обісцяним прокурором» і звільнили з роботи, бо він начебто багато пив. А також стверджує, що інтелектуальні здібності цього пана лишають бажати кращого. Наприклад, згадує його знамените «розслідування» про те, що журналісти Мирослава Барчук, Сергій Руденко та Віталій Портников отруїли Віктора Ющенка. Тоді з Сергія Іванова довго стібалися в соцмережах.

 

До речі, нападкам на журналістів від героїв своєї програми Гордон присвячує доволі багато часу. Згадує, наприклад, наїзди на «Дзеркало тижня» та «Детектор медіа», зокрема на шефредакторку Наталію Лигачову. 

Водночас далеко не кожні свої звинувачення Дмитро Гордон ілюструє доказами. Наприклад, він каже, що знайшов коханку Петрова та її інстаграм. Про неї він вирішив розповісти в контексті того, що сам Петров постійно звинувачує українок, які виїхали за кордон або періодично туди їздять. Коханка Петрова, як стверджується, постійно робить дописи про свій відпочинок у різних красивих місцях поза межами України. Але ані імені цієї жінки, ані її фоточок ми не побачили. Гордон пропонує нам просто повірити йому на слово. Але обіцяє показати акаунт дружині Петрова, якщо вона виявить таке бажання.

Також він розповідає начебто біографію мами Петрова, яка багато разів виходила заміж, а в одному зі шлюбів завагітніла не від законного чоловіка. Усе це ведучий намагається викладати підкреслено коректно, але виходить навпаки. Ну і доказів нам теж не показує. Та й багато чого пан Дмитро повідомляє, просто посилаючись на свої джерела і на те, що «люди кажуть». 

А ще він вирішив вибити клин клином і зателефонував матері Володимира Петрова. Мільйон разів зазначив, що звертається з усією повагою, щоби дізнатися, чому її син поводиться як м*дло. Можливо, є якась психотравма (на початку Гордон прозоро натякав, що наш герой пережив у дитинстві сексуальне насильство). Анонсує цей діалог словами: «Уважно послухайте і подивіться. Можливо, з цієї розмови стане зрозуміло, хто такий Володимир Петров і на кого він схожий».

 

Треба сказати, що свого синочка Любов Володимирівна не спозорила. Захищала і вигороджувала. Стверджувала, що в нього немає жодних проблем із психікою, ба навпаки — вона в нього ого-го! А ви, сказала вона, дорослі мужики, тому розбирайтеся зі своїми тьорками самі. А також розповіла, що їй регулярно дзвонить і пише Домбровський (вочевидь, актор та блогер Станіслав Домбровський) та говорить гидоту. 

Але Гордон наполягає: «Я хочу у вас запитати, як у мами, я до вас із усією повагою. Я хочу запитати, як у мами, звідки це? Як може людина доросла говорити в ефірі, коли звертається до мене: “Я твою маму в рот ї*ав”. А мами нема вже більше п’яти років». На що пані Любов відповідає: «Не можу нічого сказати. Тому що у вас, у журналістів… У вас є чорний піар, жовтий піар. У вас є конфлікти одне з одним — і ми ці конфлікти, звичайні слухачі, споживачі інформації — ми всі ці конфлікти бачимо».

Тож вона радить поговорити з її сином, а не дзвонити їй. На що пан Дмитро каже, що боїться сісти в тюрму, адже може не стриматися і станеться непоправне.

Наприкінці він каже, що Алєся Бацман зараз надішле їй відео з петровськими фразами про Міну Давидівну, щоб вона подивилася і потім прокоментувала. Але мама більше трубку не взяла. 

Ось така захоплива історія, яку Гордон пообіцяв (вочевидь, на флешці) передати до СБУ. Хай там розбираються. Єдине, що лишилося загадкою, так це питання: Петров з Івановим таки працюють на Офіс Президента чи ні? Бо в одному епізоді дається комент Андрія Єрмака, що ні. Петров спочатку каже, що так, а потім, після слів Єрмака, вже передумує. З іншого боку, в коментарях різних людей у соцмережах, які зачитує автор, стверджується, що працюють. 

Думаю, це мусить бути темою наступного розслідування Дмитра Ілліча. Чекаємо. 


 

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
Алхім багато разів втрапляла у скандали через свої неоднозначні висловлювання і, здається, в цьому відео договорилася до ще одного.
27 Квіт 2024 15:20
10
Марина Крижня
«Антоніна»
Письменник дав інтерв'ю журналістці Ірині Соломко на ютуб-каналі «Голос Америки». Вони поговорили про кенселінг росіян та згадали про зашквар з російським письменником Шишкіним.
24 Квіт 2024 09:00
588
Марина Крижня
«Антоніна»
Телеведуча поговорила з Романом Кравцем, журналістом «Української правди», про дружбу з Юрієм Горбуновим (чи правильніше сказати недружбу), присутність росіян на українському телебаченні та навіщо їх тягнули в наш інфопростір.
23 Квіт 2024 16:20
1 007
Марина Крижня
«Антоніна»
Телеведуча Марічка Падалко стала гостею нового випуску, що має назву «Я (не) держава». Разом із ведучими Наті Гресько, Катериною Мотрич та Ясею Кравченко вони говорили про те, як виховати свідомих громадян, і неочікувано (на перший погляд) дійшли до обговорення футболу.
15 Квіт 2024 19:15
517
Марина Крижня
«Антоніна»
Це сталося в нього ж на каналі, куди Емма прийшла давати інтерв'ю. Поговорили і про цензуру, і про марафон «Єдині новини» та «паторочей», які там працюють, і про роботу Слави як інтерв'юера.
13 Квіт 2024 13:00
1 035
«Антоніна»
Перше відео вийшло на ютуб-каналі проєкту 4 квітня. А гостею цього випуску стала Юлія Саніна, фронтвумен гурту The Hardkiss.
05 Квіт 2024 20:40
174
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду