Ви здивуєтеся. Хто ходить на ефіри до ведучих, які працювали на російську пропаганду?

Ви здивуєтеся. Хто ходить на ефіри до ведучих, які працювали на російську пропаганду?

Влаштувати культуру скасування цим телевізійним персонажам українське суспільство та частина колег намагається практично з початку повномасштабного вторгнення. Незважаючи на постійні розмови, справа просувається майже ніяк.
Ви здивуєтеся. Хто ходить на ефіри до ведучих, які працювали на російську пропаганду?
Ви здивуєтеся. Хто ходить на ефіри до ведучих, які працювали на російську пропаганду?
26 Черв 2023
0
5097

І можна було б сказати, що у всьому виною «Єдиний марафон», який дружньо підібрав тих, хто роками просував «русскій мір» у наш медіапростір. А міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко назвав вимоги їх звільнити «шельмуванням». «Детектор медіа» робив огляди діяльності цих телеведучих із докладним поясненням «а що не так». 

Сьогодні волонтерка та парамедикиня Аліна Михайлова заявила, що не ходитиме на інтерв’ю до цих медійників. «Не запрошуйте мене на інтерв'ю, не просіть коментарі, не кличте в ваші програми і не пробуйте виходити на зв'язок. Цим постом я офіційно відмовляюсь від будь-якої публічної і непублічної комунікації з медіахвойдами, які працювали на російську пропаганду». 

У себе в телеграмі вона написала ось такий «чорний список»: Василь Голованов, Тигран Мартиросян, Наталія Влащенко, Тетяна Гончарова, Назар Довгий, Максим Назаров, Володимир Полуєв, Анна Степанець, Анастасія Даугуле, Світлана Крюкова, Леся Медведєва, Василь Апасов, Максим Зборовський. Михайлова також підкреслила, що перелік цей не повний. 

Але я вирішила пройтися ютубом і глянути, а хто ж не відмовляється від ефірів у таких ведучих. І була дуже здивована неперебірливістю багатьох поважних (без іронії) людей. Приміром, на каналі Тетяни Гончарової можна подивитися інтерв’ю із театральною продюсеркою і ведучою Ярославою Кравченко, режисером Стасом Жирковим, істориками Олександром Алфьоровим та Владленом Мараєвим, режисером Євгеном Синельниковим та багатьма військовими. 

Треба все ж віддати Тетяні належне, бо на свій канал вона не тягне різноманітних хороших та не дуже росіян. На відміну, ясна річ, від своєї колеги Наташі Влащенко. Бо в неї — просто якесь свято «російського лібералізму»: Фейгін, Чичваркін, Латиніна, Биков, Піонтковський та багато інших.  І серед цього всього — Марія Берлінська. А два місяці тому був Віктор Ющенко, розповідав про європейських посадовців, які, на його думку, працюють на Путіна.

Кумедно, що один з роликів Влащенко присвятила розбору російського пропагандиста Володимира Познера, а на обкладинці інтерв’ю з такою собі Нікою Білоцерковською бачимо заголовок: «Ніколи не бери гроші у диявола». Також серед українських гостей каналу є Марія Єфросиніна, Данило Яневський чи Юрій Романенко. Інші, певно, трохи стидаються туди ходити. 

Але, напевне, найбільше здивував мене канал Макса Назарова, який називається «Да, это так». Колишній улюбленець Євгена Мураєва, зрозуміло, облаштував у себе справжній паноптикум: Дмитро Співак, Максим Бужанський, Михайло Чаплига, Олексій Якубін, Святослав Піскун. Ба навіть Юрій Бойко є, він стверджує, що «стосунків з Росією більше ніколи не буде».

Також є розмова у стилі «жаби та гадюки»: Макс Назаров бере інтерв’ю в Наташі Влащенко, яка зізнається, що раніше вважала Степана Бандеру сумнівною особистістю, але лиш тому, що погано знала історію України. А про Росію і подумати не могла, що то така страшна фашистська країна. 

Серед цього рафінованого панства несподівано було побачити білоруського військового Ігоря «Янкі» Янкова. Я підозрювала, що він просто не знав, до кого йшов, — так воно і виявилося. Принаймні сам Ігор на ютуб-каналі Pressing розповів, що прохань про інтерв’ю в нього багато, а часу на перевірку цих майданчиків немає. Але ось хто точно добре знав, куди включається, так це Павло Клімкін. Дипломата і колишнього міністра закордонних справ можна знайти на цьому каналі два і сім місяців тому. 

Ще раз підкреслю, що в Назарова майданчик навіть не з «хорошими росіянами», а із зашкварними пропагандистами. Що там забув Клімкін — чудове питання.  А ви кажете: «Єдиний телемарафон». 

«Medialife»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
Як ми могли пропустити такий чудовий розділ на сайті 24 Каналу? Love24 існує вже 10 місяців, і «ви не повірите», «це взірвало інтернет», «він у труні, а вона в білій сукні». Ми з Антоніною дуже любимо треш, тому весь день займалися читанням.
25 Квіт 2024 16:20
468
Марина Крижня
«Антоніна»
Здається, у Дмитра Гордона та пірамідок «Ю Шинсе» підростає конкурент.
25 Квіт 2024 14:50
306
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Називається фільм «Предатели», і через нього вже другий тиждень як пересралися всі російські «опозиціонери».
24 Квіт 2024 21:20
608
Катерина Городнича
«Антоніна»
Найвідоміший у Британії ведучий вечірніх новин, Г’ю Едвардс, після сексуального скандалу, який триває вже 10 місяців, був змушений звільнитися.
24 Квіт 2024 11:00
1 168
Марина Крижня
«Антоніна»
Три тижні тому канал СТБ випустив одинадцятий випуск «Супермами», який зараз обговорюють у соцмережах. Брат однієї з учасниць, яка родом з Луганщини, воював за росіян у 2016 році, але нібито цього сам не хотів. Вона ж, як вважають деякі користувачі соцмереж, розповіла свою версію подій, відмінну від правди.
22 Квіт 2024 17:00
376
Ольга Семенюк
«Антоніна»
Свята Галичина. Скільки праведного й мемасного в цьому словосполученні. Тілько ві Львові фраза «Де у вас тут найближча греко-католицька церква» – не жарт, а дійсність.
22 Квіт 2024 10:40
530
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду