При Національному університеті  ім. Т. Шевченка готуватимуть спеціалістів у галузі штучного інтелекту

При Національному університеті ім. Т. Шевченка готуватимуть спеціалістів у галузі штучного інтелекту

21:49,
1 Травня 2024
5087

При Національному університеті ім. Т. Шевченка готуватимуть спеціалістів у галузі штучного інтелекту

21:49,
1 Травня 2024
5087
При Національному університеті  ім. Т. Шевченка готуватимуть спеціалістів у галузі штучного інтелекту
При Національному університеті  ім. Т. Шевченка готуватимуть спеціалістів у галузі штучного інтелекту
Автори:
Партнерами школи при КНУ стануть американські меценати — подружжя Шелбі та Калеба Вордів — ідеологи економіки кріейторів, засновники Curious Refuge — першої у світі платформи для ШІ-сторітелерів. Їхні тренінги застосовують Американська кіноакадемія, Netflix, Pixar, Google та інші світові технологічні гіганти.

Школу з підготовки спеціалістів у галузі штучного інтелекту планують відкрити на базі Навчально-наукового інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка разом з американськими партнерами. 

«Ринок штучного інтелекту в Україні сьогодні не досить розвинутий, спеціалісти працюють несистемно. Тож такі навчальні платформи, як школа при КНУ, дадуть можливість підготувати та обʼєднати спеціалістів, що надалі освоюватимуть світовий ринок, інвестиційний потенціал якого складає мільярди доларів. За різними оцінками, в проєкти на ринку штучного інтелекту інвестори вже сьогодні готові вкладати до 10 млн доларів», —  сказав директор Інституту журналістики КНУ Юрій Бондар у коментарі «Укрінформу».  

За його словами, партнерами школи стануть американські меценати — подружжя Шелбі та Калеба Вордів — ідеологи економіки кріейторів, засновники Curious Refuge — першої у світі платформи для ШІ-сторітелерів. Їхні тренінги застосовують Американська кіноакадемія, Netflix, Pixar, Google та інші світові технологічні гіганти. 

Контент, створений командою популярного ютуб-каналу Curious Refuge, популяризує штучний інтелект у відеовиробництві та допомагає розкрити творчий потенціал спеціалістів у цій креативній індустрії. 

«Безпосередньо у створення школи партнери готові вкладати до 5 млн доларів. Гроші підуть на організацію платформи, яка буде готувати фахівців найвищого рівня за допомогою провідних спеціалістів зі США», — додав Юрій Бондар. 

Він уточнив, що нині триває імплементація проблематики індустрії штучного інтелекту в навчальні програми для студентів, створення навчальних модулів та, по суті, облаштування школи. 

«Ми зацікавлені в її активному розвитку із залученням провідних американських спеціалістів, оскільки ця індустрія виходить далеко за межі однієї країни та потребує і в Україні великої кількості креативних професіоналів», — зазначив у розмові з «Укрінформом» голова комітету з культури Громадської ради при КМДА, президент МБФ «Твоя Доброта» Іван Степурін. 

 Фото з сайту Vatikan.news

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду