Назвати гідну людину "мерзотою" і безпідставно звинуватити її у злочині не є криміналом. Так вважає медіаюрист Ігор Розкладай

Назвати гідну людину "мерзотою" і безпідставно звинуватити її у злочині не є криміналом. Так вважає медіаюрист Ігор Розкладай

Це випливає з відповіді магістра права, співробітника Інституту Медіа Права на чат-конференції "Телекритики":  
Назвати гідну людину "мерзотою" і безпідставно звинуватити її у злочині  не є криміналом. Так вважає медіаюрист Ігор Розкладай
22 Лют 2015
0
1567

Це випливає з відповіді магістра права, співробітника Інституту Медіа Права на чат-конференції "Детектор медіа":

На підставі сказаного медіаюристом напрошується висновок, що кожен, хто тричі назве мерзотою самого Розкладая та звинуватить його у злочині, який той не скоював, - теж нічим не ризикуватиме. Бо не буде підстав ані для кримінального, ані адміністративного переслідування.

Одначе, не будучи фахівцем в юридичній галузі, я би про всяк випадок застеріг гарячі голови від подібних прямих образ на чиюсь адресу. Річ у тім, що поставлене на чаті питання й відповідь стосувалися гендиректора НТКУ Зураба Аласанії. А це в даному випадку - дуже важливо.

Бо очільник Першого національного - на особливому рахунку "Детектор медіа". Відносно нього, за моїми спостереженнями, тут діє спеціальна програма лояльності, через яку що б той не витворяв і кого б та як не називав - це в жодному разі не сприйматиметься чимось недостойним чи протизаконним. 

Аласанію завжди відбілять, виправдають та приголублять. Більше того, головну провину за завдану ним образу покладуть безпосередньо на скривдженого. Так діє тутешнє ліберальне братерство. Або "сім'я" в найширшому розумінні цього слова.

До цієї гуманітарно-ліберальної спільноти, як вони себе називають, належать як журналісти з числа творчого колективу "Детектор медіа", так і сторонні медіакритики-ліберали. В тому числі медіаюристи, як команда супроводу.

Ця "сім'я" не здає своїх за жодних обставин. Хто б і яким сучим сином серед її членів не був, яким би мерзотником себе не проявив - для "сім'ї" він все одно лишатиметься "НАШИМ сучим сином". Або й не сучим сином взагалі.

Для них, наприклад, "мерзота" від Аласанії - це цілком нормально, а от критична, але без ніяких "мерзот", оцінка "Правим сектором" творчості і публічних заяв Юрія Андруховича - аморальна, неприпустима, неприйнятна річ; зазіхання на ліберальні цінності і не інакше як цькування письменника.

За твердим переконанням таких гуманістів-лібералів, якщо в твою Гідність плюнув ліберал - прости і подякуй йому, благословивши. Та не дай, Боже, комусь сказати не те слово на адресу ліберала. "Сім'я" ніколи не пробачить. Накинеться гуманітарно-ліберальною зграєю.

А ще зовсім не факт, що якби "мерзота" прозвучала б на адресу Аласанії, то до цього поставилися б так само поблажливо, як і до "мерзоти" з вуст Аласанії. Тоді б, приміром, могли б сказати що, "мерзота" - не дуже то й тягне на оціночне судження чи якийсь художній засіб. Бо це ж не "хороший" чи "поганий", "правий" чи "не правий", "добрий" чи "злий" і т.д. і т.п. Та й право на захист честі, гідності й ділової репутації ніхто не скасовував.

А конфлікт з Павелом Боболовичем "вичерпаний" лише через добру волю і лагідність польського журналіста. Для нього зараз найважливіше, як там наші українські хлопці в АТО, звідки передає свої репортажі, а не раптові напади сказу начальника-самодура - створювача суспільного телебачення, котрий спілкується з тим суспільством не інакше, як за посередництва "тегів для ідіотів".

P.S. Нещодавно Боболович отримав у себе на батьківщині високу професійну нагороду, ставши переможцем конкурсу Асоціації польських журналістів з найкращого висвітлення міжнародної тематики. Звісно ж, це був один з його українських репортажів - про атаку "Беркуту" на Майдані. Тому повчання українським медіаюристом відомого польського журналіста професії - як не можна "коректні" й "доречні". Разом із даною оцінкою поставленого Аласанії питання. Ай, "молодець"...

Читай також: 

«Детектор медіа» подає неповну, викривлену і маніпулятивну інформацію, яка применшує негідність вчинку очільника НТКУ Зураба Аласанії

У Польщі одним з переможців журналістського конкурсу став Павєл Боболович, який зняв «Атаку "Беркуту"

Павел Боболович: «Протистояння в Києві йде не за тими етичними принципами, що діяли раніше на війнах»

Зураб Аласанія назвав польського журналіста мерзотою, звинувативши у розпалюванні ворожнечі за бажання чути на УТ українські пісні

«Українське товариство» польського Любліна поскаржилось Яценюку на гендиректора НТКУ Зураба Аласанію. Вимагають звільнення

"Дзеркало тижня" заретушировало "fuck" Аласанії. А дарма!

Отар Довженко назвав хамський вибрик гендиректора НТКУ Зураба Аласанії «висмоктаною з пальця історією», яка йому "пофіг"

Аласанія таки вибачився, але в притаманній йому ідіотській манері. Теги для лібералів

Раз Аласанія, два Аласанія… Народ хоче знати, скільки Аласаній міститься в одній людині

Зураб Аласанія: "Света Остапа - самый мной уважаемый, да и просто любимый журналист ТК"

"Інститут Медіа Права: порівнювати українців з нацистами - можна"

За що мене забанив Інститут Медіа Права?

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 017
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 188
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 085
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 641
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 945
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 552
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду