Дарія Чепак вітає прогрес у розслідуванні справи Василя Климентьєва

3 Серпня 2012
8632
3 Серпня 2012
18:10

Дарія Чепак вітає прогрес у розслідуванні справи Василя Климентьєва

8632
Сподівається, що громадськість отримає відповіді на всі питання
Дарія Чепак вітає прогрес у розслідуванні справи Василя Климентьєва

Прес-секретар президента України, керівник Міжвідомчої робочої групи з аналізу додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів Дарія Чепак заявила про важливість прогресу в розкритті справи про вбивство харківського журналіста, редактора газети «Новий стиль» Василя Климентьєва та висловила сподівання, що громадськість отримає відповіді на всі питання в цій справі. Про це йдеться в її коментарі, який отримала «Детектор медіа».

 

«Ми вітаємо завершення важливого етапу розслідування у справі про вбивство харківського журналіста, редактора газети «Новий стиль» Василя  Климентьєва. Проголошення імені головного підозрюваного у справі, яка другий рік перебуває під пильним контролем громадськості, журналістської та міжнародної спільноти дає надію на об'єктивне та неупереджене завершення слідства у цій справі, а також інших злочинів проти представників медіа», - заявила Дарія Чепак.

 

«Президент України Віктор Янукович неодноразово наголошував: утвердження свободи слова в Україні неможливе без дотримання прав журналістів та без об'єктивного розслідування фактів перешкоджання їх професійної діяльності і скоєних проти них злочинів», - додала пані Чепак.

 

З моменту зникнення журналіста у серпні 2010 року Віктор Янукович тримав справу під особистим контролем, наголошував на прозорому та ретельному розслідуванні зникнення Климентьєва. Глава держави доручив правоохоронним органам звернутися до колег із сусідніх держав за допомогою в пошуках, нагадала пані Чепак. Про хід розшукових робіт главі держави неодноразово доповідали генеральний прокурор і міністр внутрішніх справ.

 

За дорученням Віктора Януковича розслідування справи перебувало на контролі учасників Міжвідомчої робочої групи з аналізу додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів, яка діє у рамках програми «Відкрита розмова». Про хід розслідування журналістським профспілкам, медіа-експертам, представникам міжнародних організацій, що захищають права медіа, доповідали працівники ГПУ та МВС.

 

Учора, 2 серпня, начальник Слідчого управління МВС України Василь Фаринник заявив про розкриття вбивства харківського журналіста, редактора газети «Новий стиль» Василя Климентьєва після двох років розслідування, та назвав головного обвинуваченого - це оголошений у розшук колишній співробітник Харківського УБОЗу Андрій Козар. Окрім нього підозрюються в причетності до вбивства ще двоє осіб.

 

12 серпня 2010 року стало відомо про зникнення засновника і головного редактора харківської газети «Новий стиль» Василя Климентьєва. 15 серпня 2010 за фактом зникнення журналіста Дзержинський райвідділ міліції Харкова порушив карну справу за статтею «навмисне вбивство». Провести прозоре розслідування цієї справи правоохоронні органи закликали Комітет із захисту журналістів, «Репортери без кордонів», представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дунья Міятович, вітчизняні медіа-профспілки. 19 лютого 2011 року вони звернулися зі спільним листом до президента України Віктора Януковича із закликом передати у провадження Генеральної прокуратури розслідування справи журналіста Василя Климентьєва.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8632
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ТТТТ
4282 дн. тому
Ухты... Была Дарка - стала Дария, по благородному, по=хранцузькому.
Грамотність
4282 дн. тому
"Телекритика", яка виступає за стандарти і вчить інших, сама припускається грубих помилок. Наприклад, називає людей злочинцями без вироку (чи до вироку) суду. Цитата: "Окрім нього підозрюються в причетності до вбивства ще двоє злочинців".
да уж
4283 дн. тому
а в чем прогресс-то? названы какие-то неизвестные имена и фамилии каких-то людей находящихся неизвестно где. Впринципи для обывателя можно ведь придумать какие-то фамилии и из головы. Проверять прямо-таки все пойдут сей час и расследовать это, или как? ...Ну и самое главное : не названы ни заказчики, ни причины, ни мотивы преступления. Получается, что как бы вот просто шли и по пьяни замочили чувака,который не дал закурить, или как?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду