Мільйон за талант

30 Січня 2009
16997
30 Січня 2009
17:08

Мільйон за талант

16997
Нещодавно телеканал «СТБ» заявив про старт проекту «Україна має талант», переможець якого отримає мільйон гривень. Наразі триває перший етап конкурсу. Він, на нашу думку, найцікавіший, адже полягає у пошуку талантів по всій Україні. А їх у нас, як відомо, ніколи не бракувало.
Мільйон за талант
Телевізійники, готуючись до запуску нового шоу, вже об’їздили міста-мільйонники та всі обласні центри нашої країни.
 
— Планувалося, що попередній відбір учасників завершиться 26 січня. Але довелося продовжити перший етап, адже приходять дуже багато талантів. Тому у великих містах — Києві, Харкові, Донецьку, Львові та Дніпропетровську 7 і 8 лютого ми побуваємо вдруге, — розповів «Дню» шеф-редактор проекту Олексій Удовицький.
 
Переможцем не обов’язково стане житель мегаполісу. Організатори зазначають, що саме з невеличких містечок і сіл на кастинги приїжджають «ще ті фрукти». Але рекорд за кількістю учасників побила столиця. У Києві за два дні відбору свої яскраві, а часом дивні вміння продемонстрували майже півтисячі людей.
 
Особливо, за словами Олексія Удовицького, знімальній групі запам’ятався чоловік, що привів свого собаку та запевняв присутніх, що чотирилапий товариш вміє не лише рахувати, а й вправно додає, множить і знає число пі. Але Шарику так і не вдалося шокувати телевізійників: він не спромігся навіть прогавкати, скільки буде два плюс три.
 
Здебільшого ж свої вміння демонстрували співаки, танцюристи, пародисти, фокусники, вихованці естрадно-циркових училищ. Екзотикою «брали» приборкувачі вогню, дехто навіть вміло «жонглював» мильними бульбашками.
— Тут навіть не потрібно показувати щось екстраординарне, просто ми маємо бачити, що людина вміє робити свою улюблену справу, що у неї це виходить класно, — підкреслив Удовицький.
 
Організатори відбору наголошують, що взяти участь у ньому може хто завгодно, незважаючи на вік.
 
— На відборах побувало стільки люду: від пенсіонерів до дітей народних депутатів. Прийшов простий хлопець, заспівав, а коли ми почали розпитувати, хто тато-мама, відкрилася «депутатська» правда,— згадує Удовицький.
 
Шеф-редактор проекту зауважує, що кастинг проходять не лише таланти, а й зіркове журі, що судитиме шукачів мільйону. Наразі розглядаються кандидатури Олександра Пономарьова, Руслани Писанки, Ірини Білик, Олексія Залевського, а от політиків поки що не запрошували. Не виключено навіть, що оцінювати українські таланти приїде Х’ю Лорі, виконавець ролі доктора Хауса в однойменному серіалі, який зараз транслює «СТБ».
 
Ведучою шоу, розробленого за американським форматом America’s Got Talent, стане Оксана Марченко.
 
Оригінальну версію проекту до українських телевізійників уже адаптувала Велика Британія, Австралія, Росія. За словами організаторів, російська «Минута славы» дещо відійшла від оригінального формату, головна мета якого — доводити, що у країні є справжні таланти. У нашому шоу за «національні риси» відповідатимуть здебільшого народні хорові колективи зі своїми фольклорними виступами, й таких шукати щастя на телебачення прийшло немало.
 
На запитання, чи готове українське телебачення підтримувати таланти, а не посередності, Олексій Удовицький відповів ствердно, пославшись на попередній масштабний проект каналу «Танцюють всі». Він стверджує, що зараз канал продовжує підтримувати й просувати учасників.
 
— Вони зароблять гроші, а ми пропагуємо ідею танцю, — зазначив Олексій.
Телевізійний етап кастингів шоу «Україна має талант!» розпочнеться в кінці лютого. Перший ефір заплановано на 27 березня. Починаючи з цієї дати, світ побачать 13—14 передач, де в прямому ефірі обиратимуть спочатку десятку фіналістів, а потім переможця, котрий отримає за свій талант мільйон гривень.
 
Фото: СТБ 

Олена Олійник, «День»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Олена Олійник, «День»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16997
Теги:
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Критик
5558 дн. тому
Ребята, СТБ сделали хороший проект "Танцуют все", видимо слава застила очи, решили замахнуться на вещь посерьезнее. Уже видны первые признаки провала. Не думаю, что получится что-либо толковое, даже до той же самой "Минуты славы" не дотянут...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду