СТБ зустріне День Незалежності «Вогнем і мечем»

23 Серпня 2006
6741
23 Серпня 2006
16:09

СТБ зустріне День Незалежності «Вогнем і мечем»

6741
СТБ зустріне День Незалежності «Вогнем і мечем»

24 серпня, у День Незалежності України, о 18:05 канал СТБ продемонструє художній фільм польського режисера Єжи Гофмана «Вогнем і мечем».

 Ця кіноепопея була знята 1999 року за історичним романом Генрика Сенкевича. У романі (український переклад якого, до речі, цього року опублікований двома вітчизняними видавництвами) українських козаків та діячів часів Хмельниччини зображено у досить специфічному світлі, характерному для тогочасного націонал-патріотичного бачення польської історії.  Вихід фільму спричинив полеміку в українському суспільстві, незважаючи на те, що Єжи Гофман намагався витримати фільм у дусі «політкоректності», пом’якшивши деякі особливо гострі моменти, та на те, що серед виконавців головних ролей були відомі українські актори Богдан Ступка і Руслана Писанка.

 «Детектор медіа» звернулась до каналу з проханням прокоментувати демонстрацію «Вогнем і мечем» у найбільше державне свято. Наводимо офіційний коментар:

 «Программирование телеканала СТБ в День Независимости Украины выстроено на трансляции трех резонансных фильмов, дающих почву для размышления о судьбе и будущем Украины: фильм «Щербицкий» будет показан в 17.00, далее – экранизация польской версии истории Украины в фильме «Огнем и мечом» (18.05), и, как завершение, «Собачье сердце» (22.00) – о нашем советском прошлом, по одноименному произведению киевлянина Михаила Булгакова.

 Программный директор СТБ Сергей Назаров также отметил, что ему кажется странным сам запрос интернет-издания «Детектор медіа» на комментарий вокруг трансляции художественного фильма «Огнем и мечом». «Все дискуссии вокруг этого фильма – уже в прошлом. А учитывая, что главную роль в нем исполнил выдающийся актер Богдан Сильвестрович Ступка, фильм давно стал достоянием украинской культуры», - подчеркнул Сергей Назаров.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6741
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду