Донецькі сепаратисти відсторонили від роботи гендиректора ОДТРК Олега Джолоса

Донецькі сепаратисти відсторонили від роботи гендиректора ОДТРК Олега Джолоса

30 Квітня 2014
4039
30 Квітня 2014
12:15

Донецькі сепаратисти відсторонили від роботи гендиректора ОДТРК Олега Джолоса

4039
Донецькі сепаратисти відсторонили від роботи гендиректора ОДТРК Олега Джолоса
Донецькі сепаратисти відсторонили від роботи гендиректора ОДТРК Олега Джолоса

У Донецьку сепаратисти «усунули» від роботи генерального директора Донецької  обласної телерадіокомпанії (ОДТРК) Олега Джолоса. Про це повідомляє «Укрінформ».

 

У коментарі «Детектор медіа» пан Джолос підтвердив цю інформацію, додавши, що зараз він не може виконувати свої посадові обов'язки.

 

У Донецькій ОДТРК, програми якої транслювались на 27 каналі, зараз господарюють сепаратисти, пише «Укрінформ». «Щодня опечатують кабінети, співробітники телецентру вже навіть не можуть вільно пересуватися: за ними пильно стежать озброєні люди, які зайняли перший поверх адміністративної будівлі та кабінети керівництва, що знаходяться по усій території телерадіокомпанії», - повідомляє інформагенція.

 

«Заплановані телепередачі поки що записуються і монтуються, проте незрозуміло, чи побачать їх донеччани - на частоту обласного каналу сепаратисти "запустили" російське телебачення. Як відзначають в колективі, робочий процес практично зірваний. Знаходячись на своїх робочих місцях, співробітники не упевнені, що вважаються "працюючими"», - йдеться у повідомленні.

 

Схід України опинився практично в повній інформаційній блокаді після захоплення обласних телекомпаній і передавальних центрів у Донецьку та Краматорську. У містах області триває ввімкнення російських телеканалів, раніше відключених за рішенням суду.

 

Українські телеканали у Донецьку і області сьогодні можна побачити тільки по супутниковому зв'язку та у деяких кабельних мережах - представники так званої «Донецької республіки» практично позбавили жителів можливості знати, про що говорить Київ.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 28 квітня увечері сепаратисти, які захопили донецький телецентр, вимкнули всі українські загальнонаціональні та місцеві канали. За різними повідомленнями з Донецька, замість ICTV мовить російський канал ТВЦ, замість Донецької ОДТРК (27 канал) - канал «Россия 24», замість К1, Першого національного і телеканалу «Донбас» - російський «Первый канал», замість 5-го каналу - «Россия 2» або СТС, також канал «Россия 2» включено на вільній частоті.

 

Нагадаємо, після того, як сепаратисти отримали прямий ефір, Луганська ОДТРК працює у штатному режимі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4039
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду