«1+1» покаже документальний фільм «Перша смерть» об’єднання Babylon’13

«1+1» покаже документальний фільм «Перша смерть» об’єднання Babylon’13

2 Квітня 2014
5871
2 Квітня 2014
11:09

«1+1» покаже документальний фільм «Перша смерть» об’єднання Babylon’13

5871
«1+1» покаже документальний фільм «Перша смерть» об’єднання Babylon’13
«1+1» покаже документальний фільм «Перша смерть» об’єднання Babylon’13

10 квітня канал «1+1» покаже документальний фільм «Перша смерть» про загибель на Майдані Сергія Нігояна і події 22 січня. Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

 

Стрічка, яку було знято об'єднанням документалістів Babylon`13, вийде в ефір о 22.00.

 

«Фільм, який зафіксував точку невороття у протистоянні між владою та народом. 22 січня на вилуці Грушевського кульове поранення отримав оператор Babylon`13 Юрій Грузинов. Він потрапив у медпункт, організований протестувальниками в приміщенні Академії наук. Там вже лежало тіло застреленого Сергія Нігояна. Попри біль, на адреналіні, Юрій  почав знімати усе, що відбувалося далі. Саме ці зйомки, які зафіксували страх, розгубленість та неготовність усіх сторін до смерті і стали основою стрічки. Загибель Сергія Нігояна та  Михайла Жизневського стали поворотними моментами в історії Майдану. Вперше в історії сучасної України силовики стріляли у мітингувальників та в журналістів.  Юрій Грузинов поруч з іншими свідками став одним з героїв фільму», - йдеться в анонсах телеканалу.  

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 22 січня на вулиці Грушевського під час сутичок між протестувальниками і спецпідрозділом міліції «Беркут» отримав три вогнепальні поранення оператор проекту документальних фільмів  Babylon`13 Юрій Грузинов.

 

Майже через два місяці потому оператор Юрій Грузинов разом і своїм колегою Ярославом Пілунським потрапили в полон у Криму. Оператори Babylon`13 зникли 16 березня у Сімферополі. Оператори мали зустріти посилку з речами для українських військових, але зникли за невідомих обставин.

 

Шість днів з ними не було зв'язку і про них нічого не було відомо. Як з`ясувалося, оператори перебували у полоні кримської «самооборони».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5871
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду