Самопроголошена кримська влада називає різні причини вимкнення українських каналів

Самопроголошена кримська влада називає різні причини вимкнення українських каналів

10 Березня 2014
4817
10 Березня 2014
15:24

Самопроголошена кримська влада називає різні причини вимкнення українських каналів

4817
Самопроголошена кримська влада називає різні причини вимкнення українських каналів
Самопроголошена кримська влада називає різні причини вимкнення українських каналів

Міністр інформації самопроголошеного уряду Криму Дмитро Полонський заявив, що українські телеканали, мовлення яких було припинено в Криму, були відключені з юридичних причин і з моральних принципів. Такий коментар пана Полонського наводить російське державне інформаційне агентство ІТАР-ТАСС.

 

Пан Полонський заявив, що «з моменту, коли Верховна рада Криму прийняла рішення про входження до складу Росії, і ми чекаємо тільки підтвердження цьому на референдумі - з цього часу на Крим українське законодавство не поширюється».

 

«Всі угоди на трансляцію мають бути приведені у відповідність з поточною правовою ситуацією. Для цього українські телеканали повинні звернутися в радіотрансляційний частотний центр для укладання нових угод», - заявив він.

 

Міністр інформації, який представляє «Русское единство», стверджує, що один з найбільших кримських телеканалів «Чорноморська телерадіокомпанія», який також був відключений, мав велику заборгованість за трансляцію сигналу.

 

Він також зазначив про «моральний бік» вимкнення. «З морального боку всі українські телеканали жорстко цензурувалися нелегітимною київською владою, в порушення фундаментальних принципів (роботи) вони транслювали тільки одну точку зору - фактично кримські політики, представники громадськості та кримчани не мали можливості коментувати ситуацію», - стверджує Дмитро Полонський. Хоча, як відомо, на багатьох загальнонаціональних українських телеканалах (зокрема у студії «Шустер live» на Першому національному) давали слово самопроголошеному прем'єр-міністру Криму Сергію Аксьонову, членам його уряду та іншим кримським політикам.

 

Крім того, на думку пана Полонського, українське телебачення «всіляко розжарювало обстановку, яка не відповідала дійсності». «Ми вважаємо це неприпустимим - сила дії дорівнює силі протидії. Ми вважаємо, що маємо право захистити кримчан від ескалації насильства, брехні і потоку неправдивої інформації, яка лилася з екранів», - заявив він.

 

Натомість віце-прем'єр самопроголошеного кримського уряд Ольга Ковітіді раніше навела інше пояснення вимкнення українських каналів у Криму. Вона заявила російському агентству «Интерфакс», що це сталося з технічних причин: «Ми знаємо про проблему, що виникла, вона, за попередньою інформацією, викликана технічними несправностями. Ніхто ніяких каналів не вимикав».

 

З її слів, у Севастополі, всі канали українського телебачення працювали, а для з'ясування причин і відновлення трансляції в Сімферополі необхідний був час. «Щоб з'ясувати причину, потрібен певний час. Ми встановимо, із чим пов'язані збої, і трансляцію буде відновлено», - сказала вона.

 

Нагадаємо, що станом на 9 березня в Криму були вимкнені з ефіру практично всі українські телеканали, а на їхніх частотах розпочали мовлення «Первый канал», «Россия 1», «Россия 24», НТВ, ТНТ, СТС. З місцевих каналів ефірне мовлення продовжує підконтрольна новому кримському уряду державна ТРК «Крим».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4817
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду