Українські телепровайдери вимагають від керівників російського ТБ об’єктивно висвітлювати події в Україні

Українські телепровайдери вимагають від керівників російського ТБ об’єктивно висвітлювати події в Україні

4 Березня 2014
5814
4 Березня 2014
12:22

Українські телепровайдери вимагають від керівників російського ТБ об’єктивно висвітлювати події в Україні

5814
Українські телепровайдери вимагають від керівників російського ТБ об’єктивно висвітлювати події в Україні
Українські телепровайдери вимагають від керівників російського ТБ об’єктивно висвітлювати події в Україні

Українські телепровайдери та дистрибутори телебачення звернулись з відкритим листом до керівників російських каналів з вимогою зважено і неупереджено подавати інформацію про події, що розгортаються сьогодні в Україні.  Про це йдеться у відкритому листі, який надійшов на адресу «Детектор медіа».

 

Автори звернення до керівників російських каналів зауважують, що телевізійники несуть велику відповідальність за події у країні  і від упередженого висвітлення новин можуть постраждати люди.

 

«Кожен з нас любить свою країну і  ми впевнені, що ніхто з нас не бажає кровопролиття між нашими народами. Тому сьогодні , коли ситуація напружена і в повітрі висить загроза життю мирних жителів, саме на нас з вами лежить особлива відповідальність. Ми закликаємо вас зважено і неупереджено подавати інформацію про події, що розгортаються сьогодні в Україні, не випускати в ефір неперевірені або завідомо спотворені факти, адже від цього безпосередньо залежать долі людей по обидві сторони кордонів», - йдеться у листі українських провайдерів.

 

Далі «Детектор медіа» наводить текст відкритого листа повністю мовою оригіналу:

 

«Генеральному директору ОАО "Первый канал"

Константину Эрнсту

Генеральному директору ФГУП "ВГТРК"

Олегу Добродееву

Генеральному директору ОАО "НТВ"

Владимиру Кулистикову

Генеральному директору телеканала РЕН ТВ

Ирине Варламовой

Генеральному директору ОАО "ТВ Центр"

Юлии Быстрицкой

 

Уважаемые коллеги!

 

Мы с вами живем одним делом, имя которому «телевидение», и в это непростое время нас с вами объединяет еще одна важная задача: донесение честной и объективной информации телезрителям, как в России, так и в Украине.

 

Мы призываем вас взвешено и беспристрастно подавать информацию о событиях, разворачивающихся сегодня в Украине, не выпускать в эфир непроверенные или заведомо искаженные факты, ведь от этого напрямую зависят судьбы людей по обе стороны границ.

 

Каждый из нас любит свою страну и, мы уверены, не желает кровопролития между нашими народами. Поэтому сегодня, когда обстановка накалена до предела и в воздухе повисла угроза жизни мирных жителей, именно на нас с вами лежит особая ответственность.

 

Мы призываем вас совместно сделать все возможное, чтобы избежать кровопролития и сохранить мир между нашими странами.

 

Бойко Сергей

Компания «Воля»

 

Грицак Константин

Телекоммуникационная палата Украины

 

Швец Александр

Союз кабельного телевидения Украины

 

Кулиш Виктор

Ассоциация «Укртелесеть»

 

Лабунский Юрий

Всеукраинская Ассоциация операторов кабельного телевидения и телеинформационных сетей

 

Осадчий Сергей

Компания «Виа Медиа»

 

 

Остапенко Ольга

Донецкое региональное объединение телерадиокомпаний операторов эфирного, эфирно-кабельного и кабельного вещания «Донбасстелесеть»

 

Пигин Алексей

Компания «Сонар»

 

Сальник Анатолий

Компания «Торсат»

 

Ферчук Оксана

Компания «Виасат»

 

Нагадаємо, 3 березня керівники українських медіагруп звернулися з відкритим листом до керівників російських загальнонаціональних каналів із закликом бути об'єктивними. Лист до Костянтина Ернста («Первый канал»), Олега Добродєєва (ВДТРК) і Володимира Кулістікова (НТВ) підписали Ганна Безлюдна (Inter Media Group), Володимир Бородянський (StarLightMedia), Федір Огарков («Медіа Група Україна») і Олександр Ткаченко («1+1 медіа»). Того ж дня очільники російських телеканалів у відповідь на звернення керівників українських звернулися до колег з аналогічним закликом.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5814
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду