Вечірні «Новини» на «Інтері» стали російськомовними. «Подробиці тижня» стануть українськомовними

Вечірні «Новини» на «Інтері» стали російськомовними. «Подробиці тижня» стануть українськомовними

20 Січня 2014
9728
20 Січня 2014
19:30

Вечірні «Новини» на «Інтері» стали російськомовними. «Подробиці тижня» стануть українськомовними

9728
Вечірні «Новини» на «Інтері» стали російськомовними. «Подробиці тижня» стануть українськомовними
Вечірні «Новини» на «Інтері» стали російськомовними. «Подробиці тижня» стануть українськомовними

Сьогодні, 20 січня, в ефір телеканалу «Інтер» повернулися вечірні «Новини» о 18:00 в оновленому вигляді. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Відтепер програму готує та ж творча команда, яка працює над основним випуском «Подробностей» о 20:00, у зв'язку із чим випуск новин о 18:00 почав виходити російською мовою - «Новости». У випуску подається огляд основних подій, хронометраж залежить від інформаційної наповненості дня.

 

«Новости» позмінно вестимуть ведучі «Подробностей» Анастасія Даугуле та Христина Суворіна. Вони спершу подаватимуть картину дня о 18:00, а далі - о 20:00. Сьогодні в ефірі - Анастасія Даугуле.

 

У повідомленні каналу сказано, що новини повернулися в ефір після новорічних свят. Раніше «Детектор медіа» повідомляла, що «Інтер» закрив вечірні «Новини» о 18.00. Із 13 січня випуску не було в сітці, що підтвердив директор «Національних інформаційних систем» (НІС - новинний продакшн медіагрупи «Інтер») Антон Нікітін.

 

Відсьогодні хронометраж «Новин» опівдні, що виходять українською мовою, збільшено до 25 хвилин. На каналі зауважують, що це дозволяє дати повну картину ранку і першої половини дня, більш детально відобразити всі події, що відбулися в країні та у світі.

 

Натомість підсумковий інформаційно-аналітичний випуск «Подробиці тижня» найближчим часом знову виходитиме українською мовою, як це було у 2007-2009 роках, коли генеральним продюсером «Інтера» була Ганна Безлюдна (нині керівник групи «Інтер), а керівником «Національних інформаційних систем» (НІС - новинний продакшн групи «Інтер») - Антон Нікітін (нині - також керівник НІС). Відповідне рішення прийняло керівництво каналу «Інтер» і НІС, повідомляє прес-служба.

 

Нагадаємо, наприкінці 2013 року з «Інтера» звільнилися директор «Національних інформаційних систем» (НІС) Назім Бедіров, виконавчий директор Лаврентій Малазонія та Ігор Шувалов, яких пов'язують з головою Адміністрації президента Сергієм Льовочкіним. Керівником НІСу став Антон Нікітін.

 

Також канал залишили журналіст Ольга Червакова, випусковий редактор Вікторія Найдьонова, шеф-редактор новин Олександр Пилипець.

 

Натомість на «Інтер» з «України» перейшли працювати Олександр Лук'яненко й Андрій Данилевич. Пан Лук'яненко став шеф-редактором «Подробностей недели», Андрій Данилевич - ведучим.

 

Водночас, за інформацією джерел «Детектор медіа» на каналі «Інтер», всім журналістам «Подробностей недели» запропоновано звільнитися. Замість них начебто буде набрано нову команду. Журналісти повинні написати заяви на звільнення, при цьому їм запропонували виплатити компенсації тільки за січень.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9728
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Тарас
3761 дн. тому
ПОДРОБНОСТИ-внуки , правнуки и дети проститутки и Иуды.Пусть ваши дети ничего кроме новостей на Интере не смотрят.И помните про тот осиновый сук , на котором повесился ИУДА!!!Тридцать сребников вам в задницу.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду