«Євробачення» буде транслювати тільки Перший національний - без «Інтера»

«Євробачення» буде транслювати тільки Перший національний - без «Інтера»

7 Травня 2013
12802
7 Травня 2013
12:50

«Євробачення» буде транслювати тільки Перший національний - без «Інтера»

12802
«Євробачення» буде транслювати тільки Перший національний - без «Інтера»
«Євробачення» буде транслювати тільки Перший національний - без «Інтера»

Телеканал «Інтер» не показуватиме «Євробачення -2013», пісенний конкурс вийде лише в ефірі Першого національного. Про це повідомляє прес-служба Національної телекомпанії України (НТКУ).

 

Як повідомляла «Детектор медіа», наприкінці квітня «Інтер» заявив, що уклав угоду з Європейською мовною спілкою (EBU)  щодо показу «Євробачення-2013». Передбачалось, що конкурс одночасно транслюватиметься  на «Інтері» і на Першому національному. За інформацією джерел  «Детектор медіа», «Інтер» придбав субліцензію на показ «Євробачення». Частина коштів може бути перерахована Національній телекомпанії України, щоб допомогти у сплаті боргу перед Європейською мовною спілкою.

 

Сьогодні, 7 травня прес-служба Першого національного заявила , що між телеканалом «Інтер», Європейською мовною спілкою (EBU)  та Першим національним дійсно відбувалися переговори щодо одночасної трансляції «Євробачення» на двох українських каналах. Перший підтверджує, що погодився на проведення переговорів стосовно показу пісенного конкурсу, оскільки залучення додаткових коштів могло допомогти НТКУ відшкодувати всі витрати на висвітлення «Євробачення» в телеефірі, а також частково перекрити заборгованість НТКУ перед EBU.

 

Однак, згодом було прийняте інше рішення.

 

«Водночас, після оцінки пропозиції «Інтера» фінансовою службою НТКУ, а також враховуючи обіцяну фінансову підтримку з боку держави, було прийнято рішення про трансляцію пісенного конкурсу «Євробачення» виключно на Першому національному», - повідомляє прес-служба.

 

«Детектор медіа» чекає на коментар від «Інтера».  Т. в. о. генерального директора НТКУ Олександр Пантелеймонов на дзвінки «Детектор медіа» наразі не відповідає.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12802
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Qcumber
4012 дн. тому
Ось цей сюжет: http://podrobnosti.ua/podrobnosti/2013/05/07/903635.html
Qcumber
4012 дн. тому
Що цікаво, "Інтер" все ще мовчить щодо втрати прав, а в сьогоднішньому вечірньому сюжеті вони вкотре проанонсували, що покажуть "Євробачення".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду