Сергій Шолох хоче відродити радіо

29 Березня 2006
1498
29 Березня 2006
18:50

Сергій Шолох хоче відродити радіо

1498
30 березня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення підводитиме підсумки конкурсу на право мовлення на 57 радіочастотах, поміж яких і „скандальна” – 94,2 МГц у Києві.
Сергій Шолох хоче відродити радіо

30 березня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення підводитиме підсумки конкурсу на право мовлення на 57 радіочастотах, поміж яких і „скандальна” – 94,2 МГц у Києві.

На цю частоту претендують понад 20 радіокомпаній. На конкурс по Києву давно вже не виносилися частоти, і тому битву за цю можна було безпомилково прогнозувати заздалегідь. Тим більше, що, можливо, це остання з можливих частот у столиці. Але ще більше інтерес до цього конкурсу підігріла участь у ньому Радіо „Континент”, очолюваного Сергієм Шолохом. У березні 2004 року очолювану ним радіокомпанію, яку вважали опозиційною до режиму Л.Кучми, розгромили бійці спецзагону міліції, а сам С.Шолох, рятуючись від арешту, таємно виїхав за кордон і згодом отримав політичний притулок у США. Ця історія мала величезний резонанс у світі, на захист „Континенту” виступили Рада Європи та Євросоюз.

Звістка про участь у конкурсі „Континента” вже викликала появу багатьох версій та пліток в Інтернеті. Зокрема, Інтернет-видання «Оглядач» писало наступне:

За інформацією, яку на умові анонімності нам вдалося отримати в апараті Національної Ради, вірогідним переможцем конкурсу буде якась компанія «Континент-2», яка обіцяє відновити мовлення «Радіо Континент» (перерване в березні 2004 року).

Керівники Національної Ради всіляко наполягають, що ухвалення рішення на користь ТРК «Континент-2» «схвалено на вищому рівні» і буде актом «відновлення справедливості».

Проте, за нашою інформацією, ні Сергій Шолох (колишній засновник і генеральний директор «Радіо Континент», що проживає в США), ні хто-небудь з трудового колективу старого «Радіо Континент» не мають відношення до цієї компанії.

Засновниками ТРК «Континент-2» є Андрій Саломаха (юрист однією з телекомпаній) і непізнаний в медіа-колах житель м. Фастів.

Пан Шолох, як нам відомо, не бере участь у проекті, статус біженця в США втрачати не збирається, як не збирається найближчим часом повертатися до України.

Експерти в області телерадіомовлення висловлюють припущення, що, можливо, хтось з керівників Національної Ради, користуючись політичною плутаниною, збирається «зірвати великий куш» - під виглядом реставрації «Континенту», отримати дефіцитну частоту для подальшого перепродажу, а формальні засновники компанії «Континент-2» просто представляють чужі інтереси.

Це буде не перший випадок, коли члени Нац. Ради йдуть «не з порожніми руками», а завантажені дефіцитним частотним ресурсом, будучи «новоспеченими» власниками телекомпаній і радіомереж.

http://oglyadach.com/news/2006/3/23/76712.htm

Зважаючи на суспільний резонанс, 28 березня Сергій Шолох подав заяву до Національної ради, де виклав свою позицію щодо участі в конкурсі та щодо намірів відродити „Континент”.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1498
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду