Комітет ВР з питань свободи слова готовий знову заборонити рекламу алкоголю

15 Січня 2004
875
15 Січня 2004
12:36

Комітет ВР з питань свободи слова готовий знову заборонити рекламу алкоголю

875
Про це після засідання Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації повідомив народний депутат Юрій Артеменко.
Комітет ВР з питань свободи слова готовий знову заборонити рекламу алкоголю
На засіданні Комітету відзначалося, що українські телеканали грубо порушують норми закону "Про рекламу" в частині рекламування алкоголю.

За інформацією Комітету з питань свободи слова та інформації, здійснюючи контрольні функції щодо виконання чинного законодавства, Комітет на засіданні в середу заслухав звіт першого заступника Голови Державного комітету з питань технічного регулювання та споживчої політики Д.Степанюка щодо виконання вимог Закон України “Про рекламу” в частині реклами алкогольних напоїв.

Комітет зажадав від Держспоживстандарту аналітичну довідку з цього питання, а також вирішив звернутися до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з вимогою попередити керівників електронних ЗМІ стосовно порушення цього Закону.

Члени Комітету повідомили, що в іншому випадку змушені будуть вносити зміни про повну заборону реклами алкоголю, відійшовши від європейських стандартів чинного Закону.

Інф. "Детектор медіа"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
875
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду