На Першому національному стартує ток-шоу «Дебати. PRO»

На Першому національному стартує ток-шоу «Дебати. PRO»

26 Березня 2015
7011
26 Березня 2015
14:18

На Першому національному стартує ток-шоу «Дебати. PRO»

7011
На Першому національному стартує ток-шоу «Дебати. PRO»
На Першому національному стартує ток-шоу «Дебати. PRO»

На Першому національному 1 квітня о 19.30 стартує нове прямоефірне ток-шоу «Дебати. PRO». Про це повідомляє прес-служба Національної телекомпанії України (НТКУ).

 

«Дебати. PRO» стануть першим в Україні публічним дискусійним майданчиком телевізійного формату, де головна роль належатиме аудиторії, а не ведучим чи експертам, заявляє телеканал. «Люди, які мають діаметрально протилежні точки зору на ту чи іншу соціальну проблему, з допомогою фахівців знаходитимуть спільні рішення», - йдеться у повідомленні.

 

«В Україні поки немає навичок ведення публічної аргументованої дискусії та пошуку конструктивних рішень у процесі телешоу. На думку творчої групи, яка працювала над створенням цієї програми, три чверті ток-шоу, які сьогодні йдуть в ефірах українських каналів, не є корисними для глядачів. Ми створювали цей проект, відштовхуючись від потреб українського суспільства, з єдиною метою - надати людям реальну можливість стати учасниками процесу», - пояснює шеф-редактор проекту «Дебати. PRO» Дмитро Грузинський.

 

Аудиторія у студії складатиметься з 40 осіб, чиїх інтересів найбільше торкається обговорювана тема. На початку ефіру учасникам буде запропоновано обрати свою сторону - «за» чи «проти». Інтереси кожної з цих груп представлятимуть по три експерти - представники законодавчої і виконавчої гілок влади, а також ті, хто розуміється на темі програми. Вони мають пояснити, чому обрали ту чи іншу позицію, і за допомогою аргументів переконати аудиторію у своїй правоті. Після запитань, відповідей і обговорень представники аудиторії у студії, а також інтернет-користувачі мають сформулювати варіанти спільних рішень. Експерти, які розуміються на суті проблеми, визначатимуть найбільш реальні з усіх запропонованих компромісів шляхом рейтингового голосування.

 

 

У програмі не буде ведучого у класичному розумінні - координуватиме дії дискусійного процесу модератор Роман Вибрановський.

 

«Моє завдання під час ефіру - контролювати, щоб ніхто забагато не говорив і підштовхувати людей до розмови, давати їм право голосу і можливість дискутувати, з'ясовувати, що вони зрозуміли з цього всього. Потім я маю підсумувати сказане аудиторією в студії», - сказав модератор.

 

 

 

Генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія зазначив, що цим проектом Перший канал намагатиметься підвищувати рівень свідомості людей - і тих, хто братиме безпосередню участь у дискусії, і тих, хто дивитиметься програму з екранів телевізорів.

 

Нагадаємо, Національна телекомпанія України (НТКУ) призупинила угоду з Euronews у зв'язку з великою сумою заборгованості. Генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія припускає, що питання боргу буде вирішуватися в суді і Euronews, скоріш за все, невдовзі подасть відповідний позов. Але, з його слів, в української сторони є досить сильні позиції для подання зустрічного позову з приводу порушень при укладанні угоди.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7011
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду