ДТРК «Крим» перетворили на п’ять нових російських мовників

ДТРК «Крим» перетворили на п’ять нових російських мовників

7 Листопада 2014
4093
7 Листопада 2014
18:53

ДТРК «Крим» перетворили на п’ять нових російських мовників

4093
ДТРК «Крим» перетворили на п’ять нових російських мовників
ДТРК «Крим» перетворили на п’ять нових російських мовників

На базі державної телерадіокомпанії (ДТРК) «Крим» створено п'ять нових засобів масової інформації, які пройшли реєстрацію у Федеральній службі з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд). Про це повідомляє «Центр журналістських розслідувань» з посиланням на прес-службу самопроголошеної Ради міністрів Криму.

 

Реєстрацію отримали телеканал «Первый Крымский», телеканал «Крым 24», а також радіоканали «Крым», «Крым. Точка» і «Море». Телерадіокомпанія «Крым» перереєстрована відповідно до російського законодавства, вона отримала можливість вести мовлення на території всієї Російської Федерації. Нові ЗМІ працюватимуть на базі телерадіокомпанії «Крим».

 

«Державна телерадіокомпанія "Крим" повністю перереєстрована відповідно до російського законодавства, отримавши тим самим можливість мовити не тільки на території Криму, а й на території всієї Російської Федерації. Фактом передачі свідчень ми підтверджуємо реєстрацію 5 нових ЗМІ, які працюватимуть на базі АНО "Телерадіокомпанія "Крим"», - цитує самопроголошеного міністра інформації Криму Дмитра Полонського прес-служба «Радміну».

 

Як нагадує «Центр журналістських розслідувань», у травні ДТРК «Крим» рішенням Ради міністрів була перейменована в державну автономну установу «Телерадіокомпанія "Крим"». У липні підприємство було ліквідовано, а на його базі створено нове відповідно до російського законодавства. Всіх співробітників телерадіокомпанії або переоформили, або звільнили.

 

Тим часом, за прогнозами Роскомнагляду, у Криму після перереєстрації залишиться близько 250 засобів масової інформації із понад 3 тисяч, зареєстрованих до анексії Криму Росією.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4093
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду