Дружина зниклого головреда «Краматорської правди» повідомила, що його відпустили

Дружина зниклого головреда «Краматорської правди» повідомила, що його відпустили

4 Вересня 2014
3484

Дружина зниклого головреда «Краматорської правди» повідомила, що його відпустили

3484
Дружина зниклого головреда «Краматорської правди» повідомила, що його відпустили
Дружина зниклого головреда «Краматорської правди» повідомила, що його відпустили

Дружина зниклого в.о. головного редактора комунальної газети «Краматорська правда» Андрія Шталя повідомила прес-службі Національної спілки журналістів України (НСЖУ), що її чоловік перебуває у Дніпропетровську і його «відпустили». Цю інформацію перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко підтвердив «Детектор медіа» особисто.

 

Таку ж інформацію Катерина Шталь повідомила виданню «Комсомольская правда в Украине». «Близько шостої вечора 2 вересня Андрій передзвонив зі свого номера. Сказав, що він у Дніпропетровську, але вже може виїжджати додому», - сказала жінка журналістам газети.

 

За словами Сергія Томіленка,  дружина головреда пов'язує звільнення чоловіка з оприлюдненням інформації про його зникнення у ЗМІ. Водночас вона відмовилась говорити про причини затримання Андрія Шталя.

 

Нагадаємо, 31 серпня у Краматорську (Донецька область) в.о. головного редактора міської комунальної  газети «Краматорська правда» Андрія Шталя  забрали з дому невідомі, через кілька годин його телефон вимкнувся, і після цього зв'язку з журналістом не було.  Дружина головреда звернулася в міліцію, правоохоронці зняли відбитки пальців і зафіксували факт зникнення. Один з тих невідомих, які забрали журналіста, нібито був з батальйону «Днепр-1», стверджує джерело НСЖУ.

 

Андрій Шталь працював у газеті «Краматорська правда» понад 20 років, у липні був призначений в. о. головного редактора. Як розповідають колеги, він залишався працювати у газеті під час окупації терористів ДНР, висвітлював події, що відбувалися в місті. За «підтримку» ДНР громадськість його засуджувала. На порталі «Стихи.ру» журналіст публікував вірші, у яких  різко виступав проти Євромайдану, закликав знищувати вояків АТО, проте ставлення до ДНР у нього також було критичним. Коли місто звільнила українська армія, Андрія Шталя неодноразово викликали до слідчих, кажуть, звинувачували в співпраці з терористами.

 

Як розповіли колеги, 2 вересня колективу «Краматорської правди» було представлено нового головного редактора - Віру Шелест.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3484
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду