Єгор Соболєв та Вікторія Сюмар створюють політичну партію «Воля»

Єгор Соболєв та Вікторія Сюмар створюють політичну партію «Воля»

20 Червня 2014
9093

Єгор Соболєв та Вікторія Сюмар створюють політичну партію «Воля»

9093
Єгор Соболєв та Вікторія Сюмар створюють політичну партію «Воля»
Єгор Соболєв та Вікторія Сюмар створюють політичну партію «Воля»

Колишній журналіст, голова Люстраційного комітету на громадських засадах Єгор Соболєв та екс-заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Вікторія Сюмар  разом з громадськими активістами Юрієм Дерев'янком, Ольгою Галабалою, Сергієм Тараном, Сергієм Івановим, Русланом Форостяком  й іншими об'єднуються в партію «Воля». Про це на своєму блозі на «Українській правді» повідомив пан Соболєв.

 

Єгор Соболєв зазначає, що однойменний громадський рух «Воля» вже існує понад рік та за свою діяльність встиг «підняти Київ на боротьбу з підконтрольною Януковичу Київрадою та стати одними з організаторів Євромайдану».

 

Як глава Люстраційного комітету України пан Соболєв зауважив, що для проведення в країні люстрації потрібна воля посадовців.

 

«За сотню днів роботи в так і не утвореному офіційно, але все потужнішому Люстраційному комітеті я переконався - очищення держави неможливо без волі топ-посадовців. Якби ця воля була у генерального прокурора, у прем'єр-міністра, у голови Верховного суду - повірте, в судах би вже з'являлося правосуддя, яким там досі і не пахне. Як і закон в роботі правоохоронних органів», - пише колишній журналіст.

 

Також  Єгор Соболєв зауважив, що члени «Волі» довгий час ведуть перемовини з Ольгою Богомолець, Андрієм Садовим, Лесею Оробець, політичною партією «Демальянс» про об'єднання, проте наразі переговори не дали результатів.

 

«Не один тиждень провели в перемовинах про об'єднання з багатьма людьми однієї крові. Думаю, доведеться ще не один тиждень продовжувати. Найважче, що нам українцям вдається - це об'єднуватися в одну команду. Волелюбні:)», - пояснює він.

 

Відповідно до повідомлення Єгора Соболєва, поки у «Воля» буде діяти без формального лідера. «Щоб переможна політична команда легше виходила, ми вирішили робити "Волю" без формального лідера. Керівними органами і партії, і її осередків будуть ради. Вони можуть обирати координаторів. Наша мета - привести до влади якомога більше людей Майдану. За поглядами, за принципами і за методами».

 

У програми партії «Воля» виділено основні п'ять пунктів, серед яких і «створення потужних суспільних медіа».

 

Нагадаємо, Вікторія Сюмар залишила посаду заступника Секретаря Ради національної безпеки і оборони України за власним бажанням. Відповідний указ № 505/2014 підписав виконуючий обов'язки президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», минулого тижня Єгор  Соболєв отримав запрошення від старшого слідчого з особливо важливих справ київської міліції прибути до відділку для проведення процесуальних дій у кримінальному провадженні за фактами погрози суддям Верховного Суду та захоплення будівлі Верховного Суду.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9093
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду