Біля свого гуртожитку в Києві бійці «Беркуту» стріляють по журналістах

Біля свого гуртожитку в Києві бійці «Беркуту» стріляють по журналістах

20 Лютого 2014
6254

Біля свого гуртожитку в Києві бійці «Беркуту» стріляють по журналістах

6254
Біля свого гуртожитку в Києві бійці «Беркуту» стріляють по журналістах
Біля свого гуртожитку в Києві бійці «Беркуту» стріляють по журналістах

Сьогодні, 20 лютого, близько 13-ї години на території біля гуртожитків «Беркуту» на Червонозоряному проспекті у Києві були обстріляні кілька журналістів українських ЗМІ. Під обстріл потрапили головний редактор «Тиждень.ua» Дмитро Крапивенко та знімальна група телеканалу UBR у складі журналістки Христини Стець та оператора Володимира Гулевця. Про це «Телекртиці» повідомив пан Крапивенко.

 

Журналісти знімали свідчення очевидців після блокування автобусів з бійцями «Беркуту». Потім представники ЗМІ помітили, що з гуртожитків виходять люди у цивільному і хотіли запитати у них, хто вони і чому залишають приміщення. Представники ЗМІ підійшли до входу у гуртожиток. 

 

«Ми приїхали на адресу «Беркута» за адресою проспект Червонозоряний 152-А. По периметру бази стояли охоронці з автоматниками. Ми спробували зайти до гуртожитку. На дверях стояло двоє автоматників, вони відразу зачинили двері. Один із них почав наводити на нас автомат, і в цей час пролунав постріл десь з іншого місця. Після цього ми звідти відступили», - сказав пан Крапивенко.

 

Головред «Тиждень.ua» припускає, що то був попереджувальний постіл у повітря, бо журналісти не чули, куди влучили кулі після пострілу.

 

Як повідомив пан Крапивенко, на даху будівлі зайняли позицію щонайменше четверо озброєних автоматами осіб.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 20 лютого на Майдані Незалежності бійцями спецпідрозділу «Альфа» були обстріляні журналіст польського видання  Gazeta Wyborcza і кореспондент польського каналу TVN.

 

Водночас, як повідомляла «Детектор медіа», російські журналісти каналу Russia Today бояться залишити свій номер у готелі «Україна» на Майдані Незалежності через обстріл снайперів і не знають, як евакуюватися. Вони стверджують, що по них стріляють снайпери опозиції.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6254
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду