detector.media
20.06.2018 14:51
Нацрада закликала дистриб’юторів обладнання збільшити постачання тюнерів і телевізорів для прийому цифрового сигналу
Нацрада закликала дистриб’юторів обладнання збільшити постачання тюнерів і телевізорів для прийому цифрового сигналу
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення звернулася до дистриб’юторів телетюнерів і телевізорів з проханням збільшити обсяги постачання цього обладнання до торгових мереж. Звернення зумовлено майбутнім вимкненням аналогового телевізійного мовлення, повідомляє прес-служба Нацради.

Нацрада звернулася до таких дистриб’юторів, як «Ромсат», Strong Ukraine, Comfy, Eldorado, Rozetka, групи компаній «Фокстрот», і попросила звернути увагу на можливе різке збільшення попиту на тюнери і телевізори, що можуть приймати ефірне цифрове телебачення стандарту DVB-T2 (MPEG-4). Також Нацрада закликає і дрібних постачальників цифрового обладнання забезпечити роздрібні мережі тюнерами і телевізорами різних цінових категорій.

Крім того Нацрада звернула увагу дистриб’юторів на потребу постачання на ринок приймачів для цифрового радіо в стандарті DAB+, адже в Києві розпочали мовлення 9 цифрових радіостанцій, а Нацрада проводить конкурси ще на п’ять місць у мультиплексі цифрового радіо.

Нагадаємо, що 13 червня уряд вніс зміни до Плану використання радіочастотного ресурсу України, визначивши кінцевою датою використання в Україні технології аналогового телебачення 31 серпня 2018 року, а в Києві та Кіровоградській області вимкнення аналогового ТБ має відбутися на місяць раніше – 31 липня.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY