ТРК «Чорноморська» сплатила борг кримському Радіотелевізійному передавальному центру

ТРК «Чорноморська» сплатила борг кримському Радіотелевізійному передавальному центру

6 Серпня 2014
4049

ТРК «Чорноморська» сплатила борг кримському Радіотелевізійному передавальному центру

4049
ТРК «Чорноморська» сплатила борг кримському Радіотелевізійному передавальному центру
ТРК «Чорноморська» сплатила борг кримському Радіотелевізійному передавальному центру

5 серпня ТРК «Чорноморська» (Сімферополь, Крим), майно якої нещодавно заарештувала російська влада у Криму, перерахувала кримському Радіотелевізійному передавальному центру (РПТЦ) суму, заявлену в судовому позові як заборгованість, хоча продовжує вважати її необґрунтованою. Про це «Центру журналістських розслідувань» повідомила в.о. президента ТРК Людмила Журавльова.

 

ТОВ «ТРК "Черноморська"» (ЧТРК) перерахувала РТПЦ Криму суму в 3 152 351 рублів, заявлену в позові підприємства як заборгованість за надані ним в 2013 році послуги, напередодні розгляду справи в суді.

 

За словами пані Журавльової, вилучення під виглядом арешту всього обладнання телеканалу ще до винесення судом рішення по суті справи, було брудним шантажем, спрямованим на зупинення роботи ТРК. Повернути техніку ТРК «Чорноморська» могла тільки шляхом сплати боргу.

 

«Ми як і раніше вважаємо заявлену в позові РТПЦ суму боргу необґрунтованою, але оплатити її були змушені під тиском, по суті, шантажу, яким став тотальний арешт на забезпечення позову обладнання телерадіокомпанії. Все студійно-апаратне обладнання, знімальна та монтажна техніка були по-варварськи вивезені, що призвело до зупинки мовлення телекомпанії і радіо "Ассоль". Найпростіший спосіб повернути техніку - сплатити заявлений борг і зняти з неї арешт, але ми продовжимо судитися, відстоюючи наші права та інтереси», - повідомила Людмила Журавльова «Центру журналістських розслідувань».

 

Заявлена ​​сума боргу наразі сплачена повністю, включаючи річні відсотки та інфляційні відрахування, хоча РТПЦ, за словами пані Журавльової,  «чомусь противилося якнайшвидшому отриманню боргу». «Наш юрисконсульт звернувся в РТПЦ з проханням надати рахунок для сплати. Але нам його не виставили, повідомивши, що дадуть відповідь на протязі 30 днів! І це при тому, що в суді РТПЦ заявляє, що сума боргу для підприємства істотна і впливає на діяльність. Тобто, можна припустити, що це все не так, а заявлена ​​заборгованість - лише привід, щоб закрити мовлення «Чорноморської». Але ми оплатили всю суму, включаючи нарахування, і маємо право чекати сьогодні закриття справи», - заявила президент ТРК.

 

Засідання Господарського суду Криму за позовом РТПЦ до ЧТРК призначено на 6 серпня, 14.30 (суддя М. Іллічов). За словами Журавльової, представником «Чорноморської» буде заявлено клопотання про зняття арешту, накладеного на забезпечення позову на все обладнання телерадіокомпанії. 7 серпня відбудеться засідання Господарського суду за позовом ТРК «Чорноморська» до РТПЦ з вимогою відновлення мовлення програм телекомпанії, яке незаконно було припинено 3 березня, частоти і передавачі «Чорноморської» ТРК захопив канал «24».

 

Нагадаємо, з липня «Чорноморську ТРК» вимкнули з кабельного ефіру.

 

1 серпня майно ТРК «Чорноморська» описали російські судові пристави, аргументуючи це рішенням Господарського суду Республіки Крим, винесеним на забезпечення позову кримського Радіотелевізійного передавального центру (РТПЦ) про стягнення заборгованості за надані послуги. Пізніше майно заарештували.  При цьому керівництво телерадіокомпанії зазначає, що суд іще не розглядав позов РТПЦ до ТРК.

 

Зранку 4 серпня члени так званої «кримської самооборони» взяли під контроль будівлю ТРК «Чорноморська», яку напередодні опечатали судові пристави, і пропустили на її територію в.о. президента телерадіокомпанії Людмилу Журавльову. Пізніше з'ясувалось, що наказ не пускати до будівлі видав міністр МВС Криму.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4049
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду