В Сєвєродонецьку сепаратисти під загрозою розправи відключили українські телеканали

В Сєвєродонецьку сепаратисти під загрозою розправи відключили українські телеканали

8 Травня 2014
4237

В Сєвєродонецьку сепаратисти під загрозою розправи відключили українські телеканали

4237
В Сєвєродонецьку сепаратисти під загрозою розправи відключили українські телеканали
В Сєвєродонецьку сепаратисти під загрозою розправи відключили українські телеканали

З 8 травня в Сєвєродонецьку (Луганська обл.) місцеве підприємство «Вокар Холдинг», що надає послуги кабельного телебачення і входить до «Мережі Ланет», вимушено припинило трансляцію українських телеканалів «Інтер», «Україна», «1+1", ІСТV, СТБ, Новий канал, 5-й канал, «112 Україна», TVi. Про це йдеться у об'яві на  сайті компанії «Вимушене відключення телеканалів».

 

«Шановні абоненти! У зв'язку із загрозою фізичної розправи над співробітниками Мережі Ланет, згідно "Вимоги штабу армії Південного Сходу м. Сєвєродонецька» на підставі наказу «народного Губернатора Болотова В.Д.", сьогодні були відключені наступні телеканали: "Інтер", "Україна", "1 +1", ICTV, СТБ, Новий канал, 5 канал, "112 Україна", TVi», - інформує провайдер.

 

За інформацією компанії, вона обслуговує у Сєвєродонецьку 34 тисячі абонентів.

 

«Ми розуміємо, що ця вимога безпосередньо порушує чинні закони України, але змушені її виконувати, так як існує реальна загроза припинення трансляції всіх телеканалів. Відсутність перерахованих вище каналів, у списку трансльованих, є тимчасовим заходом і ми, разом з вами, сподіваємося на якнайшвидше відновлення їх роботи. Наші щирі вибачення», - йдеться у повідомленні «Мережі Ланет» на сторінці компанії у Facebook.

 

Провайдер нагадує, що виключені телеканали завжди доступні в безкоштовному сервісі онлайн-телебачення: http://ott.lanet.tv/.

 

Інформагентство «Укрінформ» також повідомляє, що до офісу підприємства прийшла група проросійських екстремістів і зажадала відключити українські телеканали. Пригрозили, що інакше розгромлять офіс. За інформацією Комітету виборців України (КВУ), на яку посилається «Укрінформ», саме ці сепартисти захопили учора, 7 травня, будівлю сєверодонецької прокуратури, відправивши її працівників «у відпустки». До цього вони напали на сєверодончан під час флеш-мобу «З Україною в серці» і захопили будівлю облдержадміністрації.

 

Нагадаємо, оператор кабельного телебачення «Ланет» першим у Києві заявив про відмову від трансляції російських телеканалів «РТР», «Первого канала» та «НТВ» через антиукраїнську пропаганду. Пізніше телепровайдер «Ланет» включив до переліку каналів кримські телеканали ATR та «Чорноморська ТРК».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4237
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду