Андрія Кокотюху, правозахисників та делегатів Форуму євромайданів атакували газом

11 Січня 2014
4068

Андрія Кокотюху, правозахисників та делегатів Форуму євромайданів атакували газом

4068
Андрія Кокотюху, правозахисників та делегатів Форуму євромайданів атакували газом

Всеукраїнський форум учасників євромайданів у Харкові продовжують атакувати невідомі у масках. Про це розповів автор «Детектор медіа», спостерігач з`їзду Андрій Кокотюха.

 

 


 

За його словами, близько 30-ти «тітушок» увірвалися до будівлі книгарні «Є», де працювали учасники з`їзду. «Вони обдали приміщення газом, потрощили дверцята шаф та напали на охорону крамниці», - сказав пан Кокотюха. І додав, що молодики були налаштовані агресивно: одному з охоронців зламали ніс, іншому - пошкодили око.

 

Сам він був у числі спостерігачів, правозахисників та делегатів, котрі першим потрапили під газові струмені. «Обійшлося без значних наслідків», - прокоментував Андрій Кокотюха.

 

Завтра з`їзд продовжить роботу. У якому саме приміщенні - невідомо. Як жартує громадський активіст Єгор Соболєв, у Харкові доводиться грати у квест «знайди євромайдан», оскільки учасників зібрання постійно переслідують невідомі у масках та намагаються зірвати засідання. Причому, якщо в першій половині дня на Форумі спостерігалася активність журналістів, то до вечора на зібраннях залишилося небагато кореспондентів, розповів пан Кокотюха.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», форум розпочав роботу сьогодні, 11 січня. За даними організаторів, місцева влада усіляко перешкоджає проведенню з`їзду. Відкрився він у трапезній Української православної церкви Київського патріархату. І до приміщення відразу ж намагалися увірватися близько 20 невідомих із газовими балончиками.

 

Автобуси, в яких прибували делегати, заккидували яйцями й камінням.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4068
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду