У Миколаєві міліція закрила справу щодо погроз журналістам, але відкриє її знову

У Миколаєві міліція закрила справу щодо погроз журналістам, але відкриє її знову

13 Листопада 2013
3372
13 Листопада 2013
17:39

У Миколаєві міліція закрила справу щодо погроз журналістам, але відкриє її знову

3372
У Миколаєві міліція закрила справу щодо погроз журналістам, але відкриє її знову
У Миколаєві міліція закрила справу щодо погроз журналістам, але відкриє її знову

Начальник слідчого відділу Центрального райвіділу міліції Миколаєва Олександр Єжалов закрив кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України за фактом погроз фізичною розправою кореспондентам інтернет-видання «Преступности.НЕТ» Андрію Лохматову та Анатолію Чубаченку. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на інформацію пана Лохматова.

 

За словами Андрія Лохматова, про закриття провадження йому ніхто не повідомив, у зв'язку з чим він написав листа на ім'я начальника Центрального РВ Миколаївського міського управління УМВС України в Миколаївській області Миколи Кушнірова з проханням надати копію постанови про закриття кримінального провадження.

 

«23 жовтня я написав листа, у якому повідомив начальника Центрального РВ, що мені як потерпілому у справі, ніхто не повідомив про закриття провадження. У листі я попросив надіслати мені копію цієї постанови про закриття справи», - зазначив в коментарі ІМІ пан Лохматов.

 

Також журналіст повідомив, що нібито начальник райвідділку міліції Олександр Єжалов в усній формі пообіцяв, що провадження  за фактом погроз журналістам ще відкриють.

 

«В Центральному РВ це провадження було передано на розслідування слідчому Чиняковій О.В., яка до 22 вересня поточного року знаходилась у відпустці та не займалась розслідуванням даного кримінального провадження. 24 вересня поточного року Чинякова О.В. в усній розмові в приміщенні слідчого відділу Центрального РВ повідомила, що дане провадження закрито, при чому не нею, а начальником слідчого відділу Єжаловим», - зазначає Лохматов.

 

Як розповів кореспондент, пана Єжалова на той час на робочому місці не було, але через декілька днів в усній розмові в приміщенні слідчого відділу Центрального РВ начальник відділу Олександр Єжалов заявив, що «дане провадження ми ще відкриємо».

 

Як писала «Детектор медіа», 17 липня прокуратура Миколаєва відкрила кримінальне провадження за частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу України  за фактом погроз фізичної розправи кореспондентам інтернет-видання «Преступности.НЕТ».

 

Нагадаємо, у ніч з 9 на 10 липня під час затримання співробітниками ДАІ автомобіля Range Rover, один з пасажирів позашляховика почав погрожувати фізичною розправою кореспондентам «Преступности.НЕТ» Анатолію Чубаченко та Андрію Лохматову, які проводили фото-і відеофіксацію інциденту. Чоловік, який показав посвідчення працівника виконкомому Миколаївської міської ради на ім'я Олександра Кір'янова, намагався вихопити фотоапарат у журналіста, а потім у грубій формі погрожував представникам ЗМІ фізичною розправою та переслідуваннями.

 

Як пізніше з'ясувалося, Олександр Кір'янов  - член громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону міста Миколаєва при Миколаївській міській раді. Як заявив начальник відділу з організації оборонної та мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Миколаївської міської ради Олександр Кондратьєв,  пан Кір'янов був звільнений ще в грудні 2012 року з формування, однак у чоловіка залишилось посвідчення, яке дійсне до 2014 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3372
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду