Сніцарчук занепокоєна тим, що протокол її справи потрапив до регіоналки Бондаренко

Сніцарчук занепокоєна тим, що протокол її справи потрапив до регіоналки Бондаренко

19 Червня 2013
11058

Сніцарчук занепокоєна тим, що протокол її справи потрапив до регіоналки Бондаренко

11058
Сніцарчук занепокоєна тим, що протокол її справи потрапив до регіоналки Бондаренко
Сніцарчук занепокоєна тим, що протокол її справи потрапив до регіоналки Бондаренко

Журналістка 5-го каналу Ольга Сніцарчук закликала народного депутата від Партії регіонів Олену Бондаренко спростувати неправдиву інформацію, яка базується нібито на даних з протоколу у справі про її побиття. Про це вона сказала 19 червня під час засідання  Комітету з питань свободи слова та інформації.

 

На засіданні Комітету депутати розглянули питання про хід розслідування побиття журналістів Ольги Сніцарчук і Владислава Соделя на мітингу 18 травня.

 

Ольга Сніцарчук зазначила, що вона познайомилась  з усіма томами справи і зі здивуванням дізналась, що один з міліціонерів, який свідчив про події того дня, написав про те, що вона закликала присутніх на мітингу її побити і розхитувала БРДМ. Цю інформацію журналістка заперечила і додала, що у день пригоди не бачила бронетехніки, а про її присутність дізналась лише з новин.

 

Також  вона запитала народну депутатку Олену Бондаренко, чому вона в ефірі телеканалу «Інтер» оприлюднює неправдиву інформацію з протоколу справи, і яким чином цей протокол потрапив до неї. За словами журналістки документ потрапив до політика раніше ніж до неї самої як потерпілої. Але пані Бондаренко не захотіла спростувати  свої слова про те, що Ольга Сніцарчук була на у мітингу не у якості журналіста: «Я говорила тільки на основі документу. Я перевірю і у мене будуть інші документи, або я з'ясую, що протокол фальшивка, тоді я, можливо, і спростую свої слова».

 

Ольга Сніцарчук ще раз повторила, що у протоколі йдеться, що вона була на акції не як учасник, а з метою висвітлення події у ЗМІ. Журналістка також запитала Олену Бондаренко, чому та не відповідає на запити, що надіслані на її адресу. Народний депутат відповіла, що запитів не бачила.

 

Член групи захисту журналістки Вікторія Кіріна, у свою чергу, заявила, що у матеріалах справи відсутні будь-які протоколи слідчих дій, в яких би зазначалось, що Ольга Сніцарчук брала участь у заходах 18 травня для «висловлення громадянської позиції». «Якщо такий протокол дійсно є у членів Тимчасової слідчої комісії, ми будемо з'ясовувати джерело його походження та причину його відсутності у матеріалах кримінального провадження», - сказала вона. Крім того, представник заявила, що ними вживатимуться заходи щодо притягнення до відповідальності осіб, які під час допиту давали завідомо неправдиві свідчення про те, що Ольга Сніцарчук «закликала присутніх на мітингу її побити і розхитувала БРДМ».

 

Нагадаємо, 24 травня під час ефіру «Шустер live» Олена Бондаренко прийшла до студії із копією протоколу і доводила, що Ольга Сніцарчук була на місці інциденту під час побиття як громадянка, а не як журналістка, бо саме так зазначено у документі.

 

Під час ефіру у програмі Савіка Шустера Олена Бондаренко пояснила, що документи слідства щодо побиття журналістів 18 травня потрапляють до неї, як до члена тимчасової слідчої комісії ВР.

 

Як писала «Детектор медіа», 18 травня, під час мітингу опозиції (близько 14.20) невідомі у спортивних костюмах до крові побили журналістів Ольгу Сніцарчук та  Владислава Соделя. Це відбувалося на очах правоохоронців, які не захищали журналістів, хоча ті зверталися по допомогу. Також представники міліції не скористалися фото і відеоматеріалами, аби оперативно затримати нападників.

 

Кримінальне провадження за фактом нападу було відкрито спочатку за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження), а після акції журналістів - і за 171-ю статтею (перешкоджання журналістській діяльності). Розпочато досудове розслідування. Згодом дії нападника було перекваліфіковано в хуліганство.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11058
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Правдоруб
3963 дн. тому
"закликала присутніх на мітингу її побити і розхитувала БРДМ" Возмутительно! Чуть дорогую вещь не испортила! Она покупала этот БРДМ, чтоб потом его расшатывать! :-)))
лего
3964 дн. тому
Леночка Бондаренко-чудо,умница!!!
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
3965 дн. тому
Олені Бондаренко – журналістську недовіру! Послухати заступницю голови Комітета ВР з питань свободи слова, регіоналку Олену Бондаренко, так в неї, що не репліка чи виступ, то неодмінно не ЗА журналістів, а ПРОТИ них й на захист влади. У своїх висловлюваннях вона апріорі виходить з презумпції винуватості нелояльних до чинного режиму співробітників ЗМІ та цілих редакцій. Не знаю, чи заслуговує депутатка на титул ворога української вільної преси, але в число її друзів вона точно не входить. От і нещодавно, перебуваючи в Дніпропетровську, Бондаренко заявила, що документальних доказів побиття журналістського подружжя Сніцарчук-Содель під час масових акцій 18 травня в Києві - немає. А на одному з ефірів на 5-ому, коли йшлося про візит журналістів до Межигір'я, регіоналка відстоювала право президента на приватність та підтримувала "Беркут" з охорони "стратегічного" об'єкту. При цьому постійно дорікає журналістам за співпрацю з відомими й авторитеними у світі міжнародними інституціями, що опікуються вільною пресою та сприяють розвиткові свободи слова в Україні. Натомість вона завжди рішуче й палко виправдовує відверто ангажовані партією регіонів телепроекти на Першому національному (та їм подібні), які інакше ніж чорним, агресивним по формі й абсурдним за змістом піаром проти опозиції не назвеш. На цій підставі виступаю з пропозицією про оголошення з боку журналістської громади недовіри Бондаренко як заступнику профільного Комітету ВР. Це, звісно, нічого за собою не потягне. Вона не позбудеться посади. Але у такий спосіб буде висловлена моральна й професійна оцінка діяльності регіоналки. http://dusia.telekritika.ua/blog_alekseia_mazura/21616
Роман
3965 дн. тому
Те, що робить О.Бондаренко - ницо, підло. Трагедія, що вона цього не розуміє, для неї мораль, порядність, очевидно- дурниці, головне - сподобатись Межигірському. Це ж треба, щоб жінка так охоче брала на душу гріх...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду