Азаров домігся, щоб за акцію протесту в Кабміні журналістів позбавили акредитації

Азаров домігся, щоб за акцію протесту в Кабміні журналістів позбавили акредитації

22 Травня 2013
7604

Азаров домігся, щоб за акцію протесту в Кабміні журналістів позбавили акредитації

7604
Азаров домігся, щоб за акцію протесту в Кабміні журналістів позбавили акредитації
Азаров домігся, щоб за акцію протесту в Кабміні журналістів позбавили акредитації

Департамент інформації та громадських комунікацій Секретаріату Кабінету міністрів позбавить акредитації журналістів, які сьогодні на засіданні Кабінету міністрів взяли участь у мовчазній акції на підтримку журналістів Ольги Сніцарчук і Владислава Соделя, які були побиті під час мітингу опозиції 18 травня. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на коментар прес-секретаря Миколи Азарова Віталія Лук‘яненка, розміщений на сторінці прем'єра у мережі Facebook.

 

«Прем'єр-міністр доручив позбавити акредитації учасників акції, які своєю поведінкою порушили порядок висвітлення роботи засідання Кабінету міністрів. Це законна вимога. Відповідно до закону, Департамент інформації і громадських комунікацій Секретаріату КМУ, який відповідає за акредитацію, виконуватиме це доручення», - зазначає у своєму коментарі Віталій Лук'яненко.

 

За словами пана Лук'яненка, засоби масової інформації, у яких працюють позбавлені акредитації журналісти,  зможуть акредитувати для роботи в Кабміні інших журналістів.

 

«Передбачений законом захід стосуватиметься виключно і персонально тих, хто порушив порядок. ЗМІ, які представляють ці журналісти, зможуть акредитувати інших співробітників. Жодних перешкод роботі журналістів в уряді не створювали і не створюватимуть», - заявив прес-секретар Миколи Азарова.

 

Пан Лук'яненко переконаний, що інцидент буде вирішено законно і з взаємною повагою до роботи і журналістів, і виконавчої влади. «А особисто мені шкода, що колеги не зуміли або не захотіли знайти адекватний спосіб донести свою позицію, а головне - сприяти дійсно ефективному правовому вирішенню проблеми. Журналісти реально можуть це зробити без плакатиків. Кому на руку вони зіграли і чи можна цю гру вважати добросовісною - хай розмірковують самі», - висловив свою думку пан Лук'яненко.

 

Сьогодні, 22 травня, представники ЗМІ під час засідання Кабміну провели акцію протесту щодо розслідування побиття журналістів Ольги Сніцарчук і Владислава Соделя: вони  розвернулися до міністрів спинами, на яких було написано «Сьогодні журналістка! Завтра - ваша дружина, сестра, донька. Дійте!».

 

«Це що за концерт? Підіть із засідання», - прокоментував заяву прем'єр Микола Азаров. «Всіх поіменно записати і позбавити акредитації. Ми поважаємо роботу журналістів, але не перетворюйте засідання на цирк», - додав він.

 

Нагадаємо, директор Інституту Медіа Права (ІМП) медіаюрист Тарас Шевченко заявив, що не бачить підстав для позбавлення акредитації представників ЗМІ, які 22 травня взяли участь у мовчазній акції в Кабміні. За словами медіаюриста, прем'єр-міністр Микола Азаров порушив законодавство, наказавши позбавити журналістів акредитації за участь у «мовчазній акції».

 

Як писала «Детектор медіа», 18 травня, під час завершення мітингу опозиції (близько 14.20) невідомі у спортивних костюмах до крові побили журналістів Ольгу Сніцарчук та  Владислава Соделя.  Це відбувалося на очах правоохоронців, які не захищали журналістів, хоча ті зверталися по допомогу. Також представники міліції не скористалися фото і відеоматеріалами, аби оперативно затримати нападників.

 

Кримінальне провадження за фактом нападу було відкрито спочатку за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження), а після акції журналістів - і за 171-ю статтею (перешкоджання журналістській діяльності). Розпочато досудове розслідування. Згодом дії нападника було перекваліфіковано в хуліганство.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7604
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ДимОК
3992 дн. тому
Правильно поступили. И нет никаких ущемлений прав СМИ. Вместо быдлюков будут отправлять нормальных ребят
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду