Міждержавна ТРК «Мир» очікує на роз’яснення Нацради щодо претензій до каналу «Мир 24»

Міждержавна ТРК «Мир» очікує на роз’яснення Нацради щодо претензій до каналу «Мир 24»

27 Лютого 2015
3496

Міждержавна ТРК «Мир» очікує на роз’яснення Нацради щодо претензій до каналу «Мир 24»

3496
Міждержавна ТРК «Мир» очікує на роз’яснення Нацради щодо претензій до каналу «Мир 24»
Міждержавна ТРК «Мир» очікує на роз’яснення Нацради щодо претензій до каналу «Мир 24»

Міждержавна телерадіокомпанія «Мир» здивована рішенням Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, яка визнала зміст телеканалу «Мир 24» таким, що не адаптований до вимог Європейської конвенції про транскордонне телебачення і чинного законодавства України. Про це йдеться в повідомленні МТРК «Мир», що надійшло на адресу «Детектор медіа».

 

Як правило, зауважує МТРК «Мир», органи державної влади висловлюють своє невдоволення редакціям ЗМІ у формі офіційного листа. В МТРК «Мир» сподіваються на отримання роз'яснень Нацради.

 

«По-перше, було б добре подивитися на ці документи. Потрібно поступати по-європейськи. Ми ж не так далеко знаходимося, вони могли б проінформувати нас, у чому справа, який спір. І, можливо, ми б знайшли якесь консенсусне рішення. Конвенція про транскордонне телебачення передбачає діалог, іншу процедуру відключення», - сказав заступник голови МТРК «Мир» Стефан Тодоров.

 

Телеканал «Мир 24» заперечує інформацію Нацради, що він є російським каналом і нагадує, що «Мир» - це міждержавна телерадіокомпанія країн СНД. Крім України телеканал «Мир 24» мовить на території 17 держав: в Австрії, Вірменії, Азербайджані, Білорусі, Болгарії, Німеччині, Грузії, Казахстані, Канаді, Киргизстані, Латвії, Молдові, Росії, Сербії, Таджикистані, Швейцарії та Естонії.

 

«У повідомленні Нацради «Мир 24» названо російським, а це не відповідає дійсності. Канал міжнародний, більш того, міждержавний. Рішення про створення телекомпанії «Мир» глави колишніх радянських республік ухвалили саме в Києві в 1992 році. головною вимогою до каналу завжди була об'єктивність. Так, під час Майдану знімальні групи працювали по обидві сторони барикад», - сказав кореспондент каналу «Мир 24» Максим Красоткін.

 

Нагадаємо, 26 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення визнала зміст телеканалу «Мир 24» таким, що не адаптований до вимог Європейської конвенції про транскордонне телебачення і чинного законодавства України. Моніторинги за 13, 19 і 20 лютого зафіксували в ефірі каналу «Мир 24» сюжети новин і фрагменти програм, «які містять заклики до зміни конституційного ладу в Україні, рекламу миротворчих сил Російської Федерації, пропаганду війни та порушення територіальної цілісності України».

 

Телеканал «Мир 24» належить міждержавній телерадіокомпанії «Мир», яка була заснована країнами СНД зі штаб-квартирою в Москві та є мовним органом СНД. У Нацраді назвали канал російським. Таким чином, це вже 18-й «неадаптований» або заборонений в Україні російський канал.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3496
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду