Держкомтелерадіо визнав стан розвитку інформаційного простору Запорізької області задовільним

Держкомтелерадіо визнав стан розвитку інформаційного простору Запорізької області задовільним

26 Листопада 2014
3086
26 Листопада 2014
15:46

Держкомтелерадіо визнав стан розвитку інформаційного простору Запорізької області задовільним

3086
Держкомтелерадіо визнав стан розвитку інформаційного простору Запорізької області задовільним
Держкомтелерадіо визнав стан розвитку інформаційного простору Запорізької області задовільним

Колегія Державного комітету телебачення і радіомовлення України розглянула стан розвитку інформаційної та видавничої сфер Запорізької області та визнала його задовільним. Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

В інформаційному просторі області діють 39 місцевих теле- та радіоорганізацій (22 - телеорганізації, 17 - радіоорганізації), включаючи Запорізьку ОДТРК, що веде цифрове та аналогове ефірне мовлення 10 годин на добу.

 

Близько 90% населення області мають можливість цілодобово безкоштовно приймати у стандарті DVB-T2 32 телепрограми загальнонаціональних мовників. Водночас на певній території області є проблеми з технічним покриттям багатоканальної телемережі. Зокрема, відсутнє покриття цифровим ефірним телесигналом міст Токмак та Приморськ, Великобілозерського, Кам'янсько-Дніпровського (за винятком кабельних мереж міста Енергодара) та частково Новомиколаївського районів.

 

Колегія рекомендувала у співпраці з Національною радіокомпанією України вжити заходів щодо розбудови сучасної радіомережі FM-діапазону та цифрового телебачення в Запорізькій області.

 

В області виходять 284 назви газет та журналів різних форм власності із загальним разовим тиражем близько 700 тис. примірників. Найбільший передплатний тираж серед комунальних ЗМІ (28500 примірників) має газета «Південна зоря», засновниками якої є Бердянська міська та районна ради та колектив редакції газети. Найбільший наклад серед приватних друкованих видань  -  у запорізької газети «Миг» (39900 примірників).

 

73 суб'єкти видавничої справи із Запорізької області внесено до Державного реєстру видавців, виготівників і розповсюджувачів видавничої продукції. Найбільшим поліграфічним підприємством області є приватне підприємство «Видавничий будинок «Кераміст», найбільші книговидавці - приватні фірми «Прем'єр», «Просвіта», «Дике Поле», видавництва вищих навчальних закладів області.

 

Колегія Держкомтелерадіо рекомендувала Запорізький обласній державній адміністрації та Запорізькій обласній раді сприяти збільшенню накладів та розширенню асортименту книжкової продукції, що випускається в області, розбудові мережі книгорозповсюдження та забезпечення жителів сільської місцевості області книготорговельними послугами відповідно до затверджених Кабінетом міністрів України нормативів щодо функціонування об'єктів роздрібної торгівлі книжковою продукцією.

 

Нагадаємо, Колегія Державного комітету телебачення і радіомовлення України схвалила  тематику наукових робіт, що планується виконати наступного року за бюджетною програмою «Прикладні розробки у сфері засобів масової інформації, книговидавничої справи та інформаційно-бібліографічної діяльності, фінансова підтримка розвитку наукової інфраструктури».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3086
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду