Суд заборонив акцію «Стоп цензурі!» під «Межигір’ям» (ДОКУМЕНТ)

3 Червня 2013
8604

Суд заборонив акцію «Стоп цензурі!» під «Межигір’ям» (ДОКУМЕНТ)

8604
Третій рік поспіль обмежено право на мирні зібрання біля резиденції президента
Суд заборонив акцію «Стоп цензурі!» під «Межигір’ям» (ДОКУМЕНТ)

Київський окружний адміністративний суд заборонив проведення акції руху «Стоп цензурі» біля резиденції президента «Межигір'я» в День журналіста, що відзначається 6 червня. Відповідне рішення ухвалила 3 червня суддя Світлана Харченко, задовольнивши позов сільського голови Нових Петрівців Родіона Старенького. Про це «Детектор медіа» повідомив координатор прес-центру «Стоп цензурі!» Артем Соколенко, який був відповідачем у справі.

 

«Суд вирішив обмежити реалізацію права на мирні зібрання, посилаючись на те, що п'яти днів (за такий строк було надано повідомлення про акцію. - ТК) місцевій владі недостатньо для того, щоб підготуватися до акції», - повідомив пан Соколенко.

 

«Крім того Вишгородська міліція, куди направили повідомлення про акцію, надіслала в Нові Петрівці повідомлення про те, що ця акція загрожує безпеці громадян, оскільки заважатиме дорожньому руху», - зауважив пан Соколенко.

 

«Стоп цензурі!» готує апеляцію та має намір завтра оскаржити рішення суду.

Аналогічні позови пан Старенький подав 2011 і 2012 років. Тоді суд теж забороняв проводити акції, але журналісти все одно прибували до резиденції президента контролювати, як виконується рішення суду.

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8604
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ДимОК
3985 дн. тому
Пора проверить стопцензурщиков. Интересно, кто их финансирует, если у этих лодырей есть время на ежедневные протесты в рабочее время
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду