Україна стала четвертою країною світу за кількістю здійснюваних кібератак

8 Березня 2013
6296
8 Березня 2013
21:38

Україна стала четвертою країною світу за кількістю здійснюваних кібератак

6296
Україна стала четвертою країною світу за кількістю здійснюваних кібератак

Україну назвали четвертою серед країною світу, з території яких найбільше здійснюється кібератак. Про це повідомляє інтернет-видання ain.ua з посиланням на дані німецького оператора зв'язку Deutsche Telekom, який візуалізував карту країн-джерел кібератак.

 

Україна за результатами досліждення німецького оператора опинилася на четвертому місці після Росії, Тайваню та Німеччини за кількістю здійснюваних кібератак. За останній місяць з українських серверів було скоєно 566 531 атак.



Карта на німецькому порталі дозволяє в реальному часі бачити кількість кібератак і країни, з яких вони походять. Подається також статистика найбільш частих видів атак, зрізи по регіонах з найбільшою кількістю активних атакуючих серверів. Карта знаходиться у вільному доступі, компанія обмінюється даними з регуляторними органами та виробниками програмного забезпечення комп'ютерної безпеки.

 


У Deutsche Telekom підкреслюють, що число інтернет-загроз постійно зростає - щодня виявляють близько 200 тис. нових зразків шкідників. Тільки в пастках Deutsche Telekom збираються записи про 450 тис. атак у день.


Нагадаємо, в хакерських атаках на сайти Facebook, Apple і Twitter, які почастішали за останній час, підозрюють українців. Як мінімум один сервер, який був використаний для атаки, знаходиться в Україні, повідомляє  ain.ua.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6296
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду