Під час перевірки на екстремізм з бібліотеки в Москві вилучили українські газети

24 Грудня 2010
13967
24 Грудня 2010
16:02

Під час перевірки на екстремізм з бібліотеки в Москві вилучили українські газети

13967
Під час перевірки на екстремізм з бібліотеки в Москві вилучили українські газети

З Бібліотеки української літератури в Москві для проведення психолого-лінгвістичної експертизи вилучено більш як 50 видань, зокрема, газети «Нація і держава», «Шлях перемоги», «Українське слово», «Національна безпека України». Про це пише УНІАН з посиланням на директора бібліотеки Наталію Шаріну.

 

Вилучення української літератури та періодики здійснював відділ боротьби з екстремізмом МВС Росії на підставі постанови про проведення обшуку від 21 грудня. За словами пані Шаріної, співробітники міліції в електронному каталозі набрали слово «націоналізм» і вилучили всі видання, в яких було знайдено це слово.

 

Пані Шаріна пояснила, що відповідно до статті 13 федерального закону «Про протидію екстремістській діяльності», екстремістською літературою визнано ту, яка фігурує на офіційному сайті Міністерства юстиції РФ, однак «жодного видання, жодної книги, що входить до цього списку, у нас немає і не знайдено. Тому, якщо ми говоримо про порушення даного закону, тут до нас ніяких претензій немає», - коментує директор бібліотеки.

 

У Бібліотеці української літератури назвали провокацією появу повідомлень у деяких російських ЗМІ про нібито порушення кримінальної справи за фактом розповсюдження екстремістської літератури (за статтею 282 (розпалювання ненависті або ворожнечі) Кримінального кодексу Росії).

 

23 грудня на прес-конференції в Москві посол України в Росії Володимир Єльченко повідомив, що посольство не може впливати на діяльність Бібліотеки української літератури в Москві у зв`язку з обшуками, що проводяться там: «Питання складне і неприємне. Бібліотека належить мерії Москви, і посольство не може мати впливу на ті процеси, які там відбуваються», - сказав Єльченко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13967
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
mayhem
4876 дн. тому
перш за все в разі повернення влади в Україні українцям треба створити пропагандистський апарат і силові структури такої ж потужності як і в північного "брата" і тоді боротьба буде на рівних. Зараз же гра йде в одні ворота - завдяки інформаційному тиску росіяни навяжуть нам будь яку думку, яку хочуть, тому закривати будь що зараз сенсу нема
mayhem
4876 дн. тому
навіть якби це було реально за нинішньої влади, це лише дасть привід всіляким затуліним розповідати знову ж таки про український націоналізм і ущемлення прав російськомовного населення :)
АНДРЕЙ город ХАРЦЫЗСК
4878 дн. тому
ТОЖЕ САМОЕ НУЖНО ДЕЛАТЬ В УКРАИНЕ С ГАЗЕТАМИ В КОТОРЫХ ПРОПАГАНДИРУЕТСЯ ИДЕИ ПРО ПРЕВОСХОДСТВА МОСКВЫ НАД КИЕВОМ, ПРО СОЗДАНИЕ ТАК ЗВАНОГО РУССКОГО МИРА, И САМОЕ ГЛАВНОЕ ПРИВЛЕКАТЬ К УГОЛОВНОЙ ОТВЕТСТВЕННОСТИ ВСЕХ КТО ПОДДАЁТ СОМНЕНИЮ ВЛИЯЮЩЕЮ РОЛЬ УССР В РАЗГРОМЕ ТРЕТЬЕГО РЕЙХА!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду