Телеканали і радіостанції просять Кабмін виділити кошти на прорахунок частот

11 Жовтня 2005
701
11 Жовтня 2005
15:32

Телеканали і радіостанції просять Кабмін виділити кошти на прорахунок частот

701
Телеканали і радіостанції просять Кабмін виділити кошти на прорахунок частот
Асоціація мережевих телерадіомовників України розповсюдила сьогодні лист до Прем"єр-міністра Україна Юрія Єханурова та міністра фінансів Віктора Пінзеника. У ньому підписанти звернулися з проханням включити до проекту Бюджету, що незабаром розглядатиметься, кошти на освоєння радіочастотного ресурсу для потреб телебачення і радіомовлення. Вони наголошують, що саме відсутність бюджетного фінансування цих витрат, викликала гучні конфлікти між Нацрадою та мовниками. Ця проблема була основою для конфліктів пов’язаних з каналами НТН, Тоніс, ТЕТ та іншими. "Детектор медіа" подає текст звернення повністю.

Прем’єр-міністрові України Юрію Єханурову

Міністрові фінансів України Вікторові Пинзенику

Відкритий лист

Напередодні розгляду Верховною радою України проекту закону про державний бюджет України на 2006 рік провідні телеканали та радіостанції держави звертаються до Вас із проханням включити до проекту Бюджету кошти на освоєння радіочастотного ресурсу для потреб телебачення і радіомовлення.

Відповідно до статті 25 Закону про Національну раду України з питань телебачення та радіомовлення, видатки на розробку висновків щодо електромагнітної сумісності радіоелектронних засобів мовлення, необхідних для створення каналів мовлення, мереж мовлення та телемереж, встановлюються за окремими бюджетними програмами.

Вважаємо за необхідне звернути Вашу увагу на те, що саме відсутність державного фінансування прорахунку частот, стало причиною практично усіх конфліктів, пов’язаних із розподілом Національною радою ліцензій на мовлення.

Справа в тому, що відповідно до законодавства, розробку висновків може фінансувати лише Національна рада, але за відсутності коштів їх фінансували самі телерадіоорганізації і наполягли на тому, що прораховані за їх кошти частоти повинні дістатись саме їм.

Пов’язані із цим спори між Нацрадою та мовниками завжди набувають політичного забарвлення і використовуються політичними силами для спекуляцій навколо незалежності засобів масової інформації.

Ці конфлікти руйнують нормальні відносини між Національною радою та мовниками, викликають звинувачення у бік Нацради в політичній заангажованості.

Такі конфлікти можна усунути, включивши до видаткової частини Бюджету кошти за бюджетною програмою «розробка висновків щодо електромагнітної сумісності радіоелектронних засобів мовлення, необхідних для створення каналів мовлення, мереж мовлення та телемереж».

За оцінками Асоціації мережевих телерадіомовників України мінімальний розмір фінансування, необхідний для згаданої бюджетної програми становить 1600 тис. гривень.

З повагою та сподіваннями на позитивне рішення, від імені учасників Асоціації:

ТзОВ "Міжнародна комерційна телерадіокомпанія" (ІСТV) ЗАТ "Міжнародний Медіа Центр - СТБ"

ЗАТ "Наше Радіо"

ЗАТ "Новий канал" ЗАТ “Радіокомпанія “Гала”

ЗАТ "ТелеОдин" ЗАТ "Телерадіокомпанія “Люкс" ТзОВ "Телерадіокомпанія "Медіа Маркет" .

Голова Правління Асоціації мережевих телерадіомовників України Богдан Козаченко

за інф. Асоціації мережевих телерадіомовників України

Читайте також:

Григорий Тычина: «Возможно, мы работаем, пользуясь несовершенством закона, но мы не нарушаем закон»

Розпорядження майновими правами організації мовлення
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
701
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду